Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Maj utmaningen når halvtid - VAR köper vi maten?

För några veckor sedan så berättade jag  att vi skulle spendera en månad med att hålla reda på i vilka butiker vi köper vår mat. Som sagt tidigare här så delar vi upp inköpen mellan "mat" och "lyx" där det senare är sådant som vi visserligen förtär men inte är sådant vi behöver. Jag väljer dock att summera både mat och "lyx"/övrigt eftersom vi här vill veta vilka butiker vi stödjer mest. Under övrigt ingår även saker så som blöjor till det minsta barnet som enligt mig varken är mat eller lyx...men väl köps på livsmedelsbutiken. Om ni undrar mer om våra matutgifter finns här en summering av förra månadens matutmaning

Så här långt i juni så stämmer min tro att vi spenderar ungefär 1/3 av den totala budgeten i vår lokala ICA Nära butik. Däremot har vi (och det kan vara en tillfällig avvikelse) spenderat mindre än vad jag trodde på Lidl och mer på Willys. Tror dock att detta har mer med min "opportunistiska inhandlingsmetod" att göra och att Willys hade massor med fina grejer på halva priset både förra veckan och veckan innan. 

Hur som helst via den här länken kan ni se sammanställningen av var vi handlat maten den första halvan av Juni. Nu återstår att se hur andra halvan utvecklar sig. Hur ser det ut för er andra? Några reflektioner på detta? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar