Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

...men älskling vad ska vi säga till barnen?

Jag ska snart skilja mig….men inte från min fru som är världsbäst utan från det traditionella arbetslivet. Personligen tror jag att detta kommer vara i stort sett bara utvecklande om än lite mer utmanande på vissa områden också framförallt socialt när det nu blir mitt ansvar att skapa mig ett sammanhang. Fick en kommentar på ett tidigare inlägg av Anna som undrade om vi hade funderat på hur detta skulle påverka barnen och det har vi så klart gjort men det kanske är bra både för andra och oss själva att sammanfatta tankarna kring detta, jag har gjort det i fyra huvudpunkter nedan:

  • Först och främst så kommer jag ju ju att fortsätta att arbeta en del av min tid och för barnen är jag inte säker på om de kommer att förstå skillnaden mellan detta och mitt vanliga jobb förutom att jag kommer hämta dem tidigare de flesta dagarna.
  • Kommer att försöka vara tydlig med att jag valt tid med dem istället för pengar redan när de är små vilket jag tror kommer vara ett positivt budskap för barn och jag tror att vi kommer ha det bättre tillsammans när det är mindre stress.
  • Löpande efter att barnen blir större kommer vi att vara tydliga och förklara för dem vad vi gjort, att vi jobbat relativt hårt både i skolan och i yrkeslivet men på senare tid med ett tydligt mål att spara pengar för att få en större frihet.
  • Tror även att vi kan vara föregångare på många sätt, tror att den fasta anställningen/inkomsten som ankare i livet har spelat ut sin roll. Våra barns framtid kommer mer troligt påminna om det som vi gör med mycket arbete (och stora inkomster) tidvis och mindre arbete under andra perioder i livet. I ett sådant samhälle kommer det vara viktigt att själv kunna portionera ut pengarna jämt över livet. I detta sammanhang kan vi vara förebilder för våra barn då vi kommer leva på ett liknande sätt.

Sammantaget tror jag att mina barn kommer att kunna svara på vad pappa gör vilket är något i stil med ”skribent och egen företagare” de kommer att förstå vad vi har gjort och varför. Tror även att vi kommer förbereda våra barn på många vis bättre för den framtid som de kommer möte där jag tror många fler (frivilligt eller ofrivilligt) kommer leva ett liv där den fasta inkomsten inte är den centrala förankringspunkten i livet.

 De kommer säkert att tycka det är jobbigt att de är ”annorlunda” ibland men vilka barn känner inte så nån gång? Vad tror ni? Hur kommer barnen reagera?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar