Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mina underbara bloggläsare!

Så himla roligt att träffa några av läsarna i veckan, det blev fika, promenad, lunch, fika och öl i den ordningen och en super trevlig dag i torsdags. Det är så givande för mig att höra om alla olika tankar och livssituationer som representeras i läsekretsen. Så roligt och i alla sammanhang så hade vi svårt att sluta prata när tiden var över. Jag hoppas verkligen att dessa träffar var lika givande för er som det var för mig. 

 

Detta är för mig ett superexempel på hur det här med friheten kan fungera. Jag har små inkomster på min blogg och lite andra aktiviter vilka jag kan tacka mina läsare för. Dessa inkomster får jag ifrån att göra något som jag brinner för och därför tror är bra på. Inkomsterna betalar för tågbiljett och en hotellnatt när jag var i stockhom och där hade jag även möjlighet att träffa några läsare och ge tillbaka till dem. Dessutom så ger denna typ av möten mig så mycket i form av inspiration för att fortsätta skriva och försöka inspirera fler att finna mer frihet på sitt vis. Detta gör förhoppningsvis bloggen och föreläsningarna bättre vilket gör att fler vill läsa vilket gör att jag kan finansiera nästa resa eller aktivitetet. 

Men hur skiljer sig detta från ett jobb då? Jo för det första så är inte syftet att dra in pengar utan syftet är att finansiera nästa aktivitet och nästa aktivitet är helt driven av inspiration. Den senaste veckan är ett bra exempel, jag har spenderat mer tid med barnen än när jag jobbade. Jag har städat huset, skött tvätten och dessutom cyklat ett par mil. Lagat mat till de dagar när familjen var ensamma hemma så att det blev lite enklare att klara det mina två resdagar. Har träffat två gamla vänner, en bloggkollega, en samarbetspartner, skrivit 4 inlägg, spelat in podd och träffat sex nya intressanta människor. Otroligt!

En positiv spiral av frihet, skapande och kreativitet där vi tillsammans gör våra egna liv bättre samtidigt som vi i mycket små steg bidrar till en bättre värld. Härligt! 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar