Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nått att titta på? - Storuman forever!

Den här veckan har vi påsklov och hänger troligen mest i skidbacken eller ute på isen med längdskidor. Den senaste vintern har varit fantastisk men frågan är om det med klimatförändringarna kommer finnas någon vinter när våra barn bli äldre?

Därför tycker jag det är roligt när man gör försök att kommunicera klimatfrågan till flera på ett samtidigt seriöst och roligt/lättsamt sätt. Ett bra exempel på detta är Björn Ferry soch Heidi Anderssons nya program på SVT Storuman forever (som du hittar på denna länk till svtplay). 

I korthet handlar det om att de kommunicerar och diskuterar klimatfrågan med invånarna i Storuman. Man pratar med övertygade och skeptiker. Man pratar om transporter och matsvinn. Stort och smått. Det kortsiktiga målet är att de tävlar mellan två lag om att göra störst positiv förändring i utsläpp mellan två lag det långsiktiga målet är att göra Storuman "fosilfritt" till 2025. 

Underhållande och informativt precis som SVT borde vara (och allt för sällan är..) mer sånt och färre överviktiga hundar och dåliga debattprogram tack! 

Vad tittar ni på just nu?

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar