Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1332
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Oväntade utfall i Lendify-experimentet..

Detta inlägg är ett marknadsföringssamarbete med Lendify.  

Vi gör ett experiment där vi investerar egna riktiga pengar hos dem (75 000 kr) och jag förbinder mig att beskriva detta i minst ett inlägg i månaden. Utöver detta så har jag ingen skyldighet emot Lendify och kan skriva både positiv och negativ feedback utan att det påverkar vårt kontrakt. 

Tiden går verkligen snabbt! Nu har det gått två månadskiften sedan jag påbörjade det här experimentet. Läs alla tidigare inlägg här vid om intresse finns

Min huvudsakliga oro när detta började var förstås att låntagarna inte skulle betala tillbaka men så här långt har problemet som jag har upplevt varit precis det omvända. Eftersom detta är lån med rörlig ränta så går de också när som helst att lösa i förtid och flera låntagare har valt att göra detta. Det innebär att jag båda det första två månaderna har varit tvungen att hitta nya placeringsmöjligheter vilket ju är en liten uppgift. Personligen tycker jag att det här är rätt kul men om man vill ha ett bekvämt sparande så antar jag att den automatiska placeringsalternativet av detta och andra skäl är att föredra. 

Lendify fortsätter samtidigt att förbättra sin plattform och dessa grafer uppskattar jag mycket för att få översikt över placeringarna. 

Uppskattar också att man nu får en översikt över vilka betalniningar man har att förvänta sig månadsvis istället för som tidigare behöva gå in på varje lån. 

Generellt tycker jag utvecklingstakten på Lendify´s plattform är imponerande. Allt var inte perfekt från början men när man ser en ständig förbättring blir man lite gladare för varje dag som går.  Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Vad har ni andra för erfarenheter av Lendify? Har du redan lånat ut via dem eller funderar du på det? Om inte vad är det som håller dig borta? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Henke (ej registrerad)

Hej

Jag tycker detta är så otroligt spännande och är på väg in! MEN, du har använt manuell investering om jag förstår rätt? Läste på olika ställen att kör man den automatiska hamnar rätt stor del på de mest riskfyllda lånen (e och f), kan det stämma? Hur tänker du kring det?

Ha det fint!

/H

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej Henke och tack för din kommentar. 

Rent teoretiskt ska autoinvest vara säkrare eftersom det sprider på fler lån och även om vissa av dessa är riskfyllda så är det en stor riskspridning. Man får även del i en kreditförlust fond som Lendify har satt upp för detta som endast gäller autoinvest. Som jag förstår det så placerar man pengar i auto jämt spritt över alla kreditklassar...om du placerar själv kan du ju tillexempel bestämma att bara välja lågrisk eller högrisk. Mitt val av manuell investering är av samma skäl som jag valt att direktinvestera i aktier...jag tycker att det är mycket roligare:-) 

Lendify har har en jättebra chatt funktion på sin plattform där kundtjänst brukar svara snabbt och korrekt så om du har specifika frågor använd den. Jag har alltid fått snabba svar...återkom gärna och rapportera din upplevelse...det är ju själva syftet med detta experiment. 

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Hur blir man oberoende när man är sponsrad ? 

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej Anonym och tack för din fråga,

Det kan självklart ifrågasättas men vad jag menar med oberoende är att jag förbinder mig att skriva inlägg om mitt exeriment men min ersättning är inte kopplad till att jag måste skriva positivt kring företaget. (Om du läser ovan så skriver jag "jag är helt oberoende i relation till den feedback som jag ger") 

Det är dessutom så att jag inte är beroende av ersättningen från Lendify för min överlevnad varför jag när som helst kan avbryta om jag inte vill fortsätta. Jag satsar egna riktiga pengar något som jag beslutade redan innan det blev aktuellt med ett samarbete med bolaget. 

Tycker att allt detta framgår tydligt i mina inlägg! 

 

Anonymous's picture
En annan anonym (ej registrerad)

Håller med anonym. Det här är ju reklam och inget annat.

http://www.konsumentverket.se/for-foretag/marknadsforing/marknadsforing-...

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej annan anonym,

helt korrekt och det är därför det framgår först i detta inlägg att jag samarbetar med Lendify. Sen redogör jag för att jag ändå är fri att lämna både positiv och negativ feedback genom mitt oberoende vad gäller omdömen om produkten. Både du och anonym 1 verkar ju ha fattat det, men om du tror jag kan förtydliga ytterligare så föreslå gärna hur?!?

Anonymous's picture
En tredje anonym (ej registrerad)

Jag måste tyvärr instämma med de två övriga anonyma. Tycker själva påståendet att du är oberoende i din feedback till tjänsten inte alls är lämpligt att skriva. Du har ju ett bias i Lendify även om du försöker vara opartisk. Titta gärna på Daniel Richter utmärkta artikel om Office Walker där han redovisar sina bias mer öppet och transparent.
http://www.styrkelabbet.se/gangband-under-skrivbordet/

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Tackar för era kommentarer ggr 3,

Vill verkligen inte att det jag skriver ska kunna missuppfattas så jag ska ta en titt på detta och förtydliga. Tack så mycket för er input det uppskattad verkligen!!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej Anonym ggr 3, 

Jag har nu uppdaterat den inledande texten i detta inlägg...tycker ni nu att den bättre reflekterar hur mitt förhållande med Lendify ser ut! Min intention är och har alltid varit att detta är tydligt!! 

Anonymous's picture
En tredje anonym (ej registrerad)

Tack för att du lyssnade på feedback vilket även höjer din trovärdighet. Det är enligt mig mer öppet och transparent nu :) mycket vänliga hälsningar anonym 3

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar