Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Podd tips - Andra sätt!

För lite sedan fick jag tips av en kompis om en podd som heter "Andra sätt" vilken drivs av Patrik Andersson som åker runt och intervjuar personer som valt att leva livet på lite annorlunda sätt.

Människorna han träffar är en väldigt hetrogen grupp med fritänkare och det är allt ifrån pressen i arbetslivet, viljan att göra något annat, viljan att rädda världen eller helt enkelt bara en känsla av att konformitetens kostym sitter lite för trångt som drivit dessa människor.  

Bredden i människoöden är stor från framgångsrika karriärister som känner behovet av att göra något nytt till studenter som flyttat ut på landet direkt efter skolan, byggt en vagn och lever på väldigt lite men med stor frihet. Jag har nu under ett par veckor lyssnat på alla 29 avsnitten och även om man ju självklart har sina favoriter så har inte ett enda varit ointressant.  

Intressanat för den här bloggens läsare är nog också att det i snart sagt varje poddavsnitt kommer en diskussion kring hur ett liv med mindre utgifter är ett friare liv då man kan göra lite som man vill så länge som man inte har kravet på att dra in stora summor pengar varje månad. Om detta sedan är att jobba som frilans, snickare, vårdbiträde, starta eget...eller leva på ett kapital innarbetat tidigare så är det sparsamhet och "gör det själv" som möjliggör i stort sett alla dessa olika liv som beskrivs. 

Podden hittar du i din poddcatcher eller via webplatsen downshift.se väl värt en lyssning för dig som vill göra saker annorlunda och behöver inspiration. 

Jag swishar nu! Patrik Andersson driver den här podden utan vinstsyfte men ber om hjälp från sina lyssnare via insättning på swish 123 029 63 43 eller bankgiro 817-3072.  

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Kul länk!
Blir lite bra lyssnade under vårpromenader!

Anonymous's picture
Erik (ej registrerad)

Tack blev fina kamrater att ta med på skogspromenaden idag och många kommande.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle och Erik och tack för era kommentarer

Hoppas ni får mycket nöje av denna podd...jag ser redan fram emot nya avsnitt:-) 

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Jo det var intressant och samtidigt lite skrämmande.
Många är ju unga och lite naiva och tror sig ha svar på allt!
Förstår till exempel inte varför många som vill leva "alternativt" anser att dom har en produkt av något slag dom ska sälja till dom oupplysta vilsna. Det är nog inte några kilo broccoli dom vill ha i betalning, utan det ska vara någons inkomster från lönearbete som ska finansiera deras liv.

Den enda av dessa jag skulle vilja rida ut en storm med är nog Joppe!

Det är trots allt attraktivt med en något sånär verklighets uppfattning!

Anonymous's picture
Anna (ej registrerad)

Jag diggar också denna podd! Det finns någon sorts hopp i att människor väljer "andra sätt" att leva. Mycket inspirerande!

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle och Anna och tack för era kommentarer, 

Kalle - har du redan hunnit lyssna på alla 29 avsnitten? Jag var rätt inponerad av en del av dessa personer. Sen fanns det ju kanske några som var lite unga och möjligen naiva men det kommer ju liksom med teritoriet när det gäller unga människor. Jag är inte säker att de unga som väljer en mer traditinonell väg är mindre naiva. I min värld är det större sannolikhet att man lär sig något av att testa lite egna vägar än att köra på i gamla uppkörda spår. 

Anna - tycker det är roligt att lyssna på alla olika livsöden även om vissa gör val som man inte själv skulle göra...som du säger hoppfullt och inspirerande. 

Anonymous's picture
Patrik (ej registrerad)

Vilket fint inlägg, tack så mycket!

Satt och sög på om jag skulle gå in och försvara mitt naiva jag och mina eventuellt naiva gäster, men jag tycker Farbror Fri sätter bra ord på det. Personligen tycker jag det finns en mycket större naivitet hos de 30-åringar jag känner som inte förhåller sig till att spelreglerna är helt annorlunda nu än det var för 30-åringar på 70/80-talen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar