Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Podd tips - ERE 21 Day makeover!

En podd som jag lyssnat på ibland är den brittiska podden Valiant Growth med Philip Frey. Podden kommer ut med ojämna mellanrum och har enligt mig ojämn kvalitet så jag kan inte rekomendera alla avsnitt utifrån mitt perspektiv.

De avsnitt som enligt mig är mest intressanta är de som baserar sig på boken Early Retirement Extreme (ERE) av Jacob Lund Fisker, en bok som jag skrivit om tidigare här på bloggen. "Lästips - världens bästa bok!" där jag också tipsar och några andra poddavsnitt på temat.

Det som gör att jag just nu rekomenderar Valient Growth är att Philip Frey under de sista 21 dagarna i December kör igenom "ERE 21 Day makeover" en total genomgång av hur man gör omstöper hela sin ekonomi i en effektivare riktning. 

Jacob Lund Fisker´s metoder är ganska extrema (vilket inte bör vara någon överaskning med tanke på titeln på hans bok) men även om man inte vill tillämpa allt fullt ut så är det ett mycket intressant sätt att tänka kring ekonomi. De 21-dagarna är inte tidsberoende så det går bra att börja från avsnitt ett när som helst och sedan jobba sig ingenom de olika stegen...idag borde vi vara uppe i steg 7 i podden. 

Har du lyssnat på den här podden, eller läst/gjort ERE 21 day makeover?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
WWW.pengarmoney... (ej registrerad)

Tack för tipsen om bok och podd. Verkar helt klart intressant, får bli något för julledigheten. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
308
1454
64
0
Fantastiska Far...

Hej Pengarmoney och tack för din kommentar, 

Det är helt klart en läsvärd bok och trots att jag läst den flera gånger så upptäcker man och tar till sig nya saker. Podden med de 21 dagarna tillför dessutom att man får samma generella principer upplästa och sedan tolkade utifrån en annan situation vilket ytterligare stärker förståelsen. Väl värt en lyssning..jag har klarat av de 8 första avsnitten nu och ser fram emot fortsättningen. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)
Apr (10)

Taggar