Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Portföljuppdatering - arbetslösheten minskar med hjälp av Lendify!

Denna månands portföljuppdatering visar varför man inte ska lämna sina principer, jag har nämligen något för hög portföljarbetslöshet just nu och har samtidigt svårt att se vad jag ska köpa för pengarna. Återigen är vi i ett läge där alla aktier (som jag har intresse för) känns dyra....och helt plötsligt på grund av insättningar och några mindre försäljningar så råkar jag ha cirka 80 tkr i depån som är arbetslösa.  

Samtidigt påbörjade jag ju i september mitt Lendify experiment så pengarna är i arbete även om de inte är på börsen. Vilket faktiskt är väldigt possitivt att ha som alternativ just nu när börsen känns generellt dyr. Ska blir kul att se de första amorteringarna och räntebetalningarna via Lendify komma in i slutet av månaden.  

Eftersom dessa pengar faktiskt är i arbete känns  det just nu är OK att ligga med lite likvid på depån. Den dag som vi får lite marknadspanik  kanske jag passar på att köpa lite mer i något existerande innehav eller lägger till Investor som numbera är ensamt på bevakningslistan

Hur hög är din portföljarbetslöshet? Vad skulle du investera i just nu om du hade 100 tkr? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar