Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Principer, spartips och historien så här långt!

Vår grundinställning (jag och frun är väldigt överens om detta) till ekonomi handlar om att varje köp och utgift ska motiveras av ett tydligt mervärde. Det konsumistiska perspektivet handlar om att vilja ha allt och sedan välja bort. Vår filosofi utgår istället från hur lite man kan leva på och sen lägger vi på en del lyx som vi verkligen uppskattar. Det handlar helt enkelt om att ställa rätt frågor. 

Ibland tycker jag att det är lättare att sammanfatta vår filosofi när någon annan ställer frågorna så om du inte redan har lyssnat så kan jag rekomendera dessa poddar där jag varit med och pratat om just detta, utifrån lite olika perspektiv:

 

Denna filosofi kombinerat med bra inkomster som gör att vi under de senaste åren sparat i snitt 70% av våra inkomster. 

Vi har även varit på utflykt till Aftonbladet, Siljannews, SVT Dalarna, Godmorron Sverige (inslaget börjar 52 minuter in i programmet). I Norge på kk.no. Har även skrivit en debattartikel kring varför alla borde vara ekonomiskt fria den har publicerats i Metro.

I detta inlägg har jag sammanfattat mina bok rekomendationer för den som vill bli mer ekonomiskt fri. 

Korta inlägg med spartips inom varje nedanstående kategori: 

  • Boende - Tänk lägre och i flera perspektiv för att verkligen minska kostnaderna! 
  • Transport/Bil - Jättekostnad eller kaffepengar?
  • Kommunikation och underhållning - obegränsat med underhållning för under 1000 lappen! 
  • Kläder - hel, ren och varm! 
  • Resor - upplev världen utan att spränga banken!
  • Mat - hur vi äter billigt och bra! 
  • Barn - Barn kostar INTE mycket pengar! 
  • Försäkringar - hur stora kostnader kan bli små! 
  • Sparsamma Investeringar - en nybörjarguide!

För dom nödvändiga kostnadskategorierna har jag även haft "temaveckor" där jag visar hur vi sparar inom respektive kategori:  

Vi avslutade vårterminen 2017 med att beskriva hur vi tänker oss en framtid när vi lever på kapitalet. Dessa 5 inlägg hittar du här

Förutom dessa generella spartips så kommer jag vid tillfälle göra nedslag i min vardag med lite experiment och handfasta spartips. Fyller på denna lista också eftersom

 

Översikt över resan så här långt, hur gick vi från "vanlig" konsumtion till pension vid 40? 

Den här bloggen och mina andra projekt finns drivs i min firma som syftar till att täcka mina direkta kostnader för att driva bloggen och resor med mera i samband med föreläsningar och andra projekt. Allt om bloggens ekonomi hittar du i dessa två inlägg. 

 

Om du tycker att bloggens budskap är positivt och vill sprida det till flera så kan du stödja mig genom att tipsa vänner och bekanta om bloggen eller  att följa mig på twitter. använda någon av mina affiliat länkar där jag tipsar om prisvärda varor och tjänster som vi använder. Jag har även ett samarbete med Nordnet och Lendify och om du funderar på att öppna konto hos någon av dessa använd gärna mina länkar.

 

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar