Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Rapport från en ovanlig fri vecka!

Den här veckan såg lite annorlunda ut för mig då jag var på resa till den kungliga huvudstaden. En gång per kvartal ungefär har jag försökt åka ner och träffa folk och hänger då upp detta kring något evenemang denna gång var det Nordnetlive som avslutade veckan på torsdag.

För det första så fick jag möjlighet att träffa en massa intressanta människor som jag tidigare mesta haft kontakt med via bloggar, poddar och twitter vissa träffade jag för första gången andra för andra eller tionde. För det andra så gick jag runt på stan utan dator i ett par dagar vilket gjorde att jag fick släppa den digitala världen lite och titta upp på världen omkring:-) Omväxling är verkligen väldigt bra för att frigöra tanken och jag har nog aldrig haft så många uppslag till saker att skriva om som nu. 

Detta var en ovanligt spendersam vecka för mig även om det var en tjänsteresa så blev det en hotel övernattning, några kafe besök, luncher och middagar ute vilket kan tyckas ironiskt när en sparexpert besöker stan men då ska man minnas att detta är avvikelsen i mitt liv och inte den dagliga rutinen. Sen kastar jag ju självklart inte sparsamheten genom fönstret bara för att jag är i konsumtionens mecka.  Trots all denna handel köpte jag inte en endra pryl under veckan och på hotellet njöt jag i fulla drag av frukosten som ingick (och tog med en macka till tågresan så klart:-). Skaffade även lånekort på stadsbiblioteket så att några timmar på kafé kunde förgyllas av en god bok utan kostnad. 

Att budskapen kring sparsamhetens kraft behöver komma ut till en vidare blir väldigt tydligt när man pratar med olika personer i stort sett från alla olika synvinklar. Hur detta ska göras finns det dock lika många åsikter om som det finns personer...personlig coaching, föreläsningar, poddar. bloggar...you name it. Men det är ju bara roligt. 

En annan sak som jag diskuterade rätt mycket under den här veckan  var det här med annonsering på en blogg och vid föreläsningar med mera. Att jag kanske behöver vara ännu mer tydligt om att det överskott som eventuellt blir av den annonsering som jag ibland har på bloggen via affiliates går tillbaka till verksamheten och betalar för att göra verksamheten bättre och hamnar alltså inte i min ficka på annat sätt än att jag kan köpa utrustning och resa eller vad som krävs i min verksamhet. Jag har stor respekt för att vissa försöker leva på sin blogg och därmed söker annonsörer av alla de slag men i mitt fall så räcker mycket små intäkter för att dra runt detta och därför så väljer jag bara att samarbeta med sådana företag som jag själv identifierat som prisvärda och pålitliga. 

Veckan avslutades med Nordnetlive på torsdagen vilket var ett bra annordnat arrangemang och jag tyckte intervjuerna på scen var intressanta och varierande. Framförallt imponerar entreprenörerna och investerarna som företräder egna pengar och som uppenbarligen säger och vad de tycker och tänker..medan det är uppenbart att politiker, riksbanksledamöter, VD'ar, Styrelseledamöter och andra tjänstemän säger det som står i manus...och inte mycket mer. Det är naturligt så men det gör också att de senare är tråkigare att lyssna på. Enligt mig var Jane Valerud, Petter, Amin Omrani, Pär Svärdkvist, Carolina Neurath och Sandra Lindkvist mest intressanta att lyssna på. Har hört och sett alla dessa i andra sammanhang tidigare men tyckte ändå att de hade några nya perspektiv.  

Under veckan råkade jag också överhöra en del konversationer på gatan varav en gav mig ett leende på läpparna då en dam med hög röst i telefon deklarerade till den hon pratade med "Amortera! Det blir man lycklig av!!" 

Nu är det äntligen helg igen, jag har massor av inspiration hoppas något av denna går att få ut i några intressanta inlägg under den kommande veckan! Hur var din vecka? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar