Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Receptet på en badass flytt!

Jag tjatar lite om det men vi har flyttat i sommar och vi gjorde i stort sett allt jobb själva. Eftersom försäljningen av huset dröjde så kunde vi dessutom inte förbereda så mycket som vi hade önskat eftersom vi hade visningar in i det sista. Det är dock ingen anledning att misströsta...det är bara att genomföra en badass flytt! Här är receptet

  1. Skaffa en stark och tuff man/fru som kan bära som en hel karl!
  2. Skaffa grymma svärföräldrar som kan ta med sig barnen några dagar så att ni får jobba ostört! 
  3. Hyr en riktig flyttbil...visst släp är billigare men flyttbil är bra och så dyrt var det inte heller!
  4. Gör en rimlig uppskattning om tidsåtgång...vi flyttade på 3 +2 dagar och det var från tidig morgon till sen kväll...tro inte att du kan flytta ett helt boende på en efteriddag.
  5. Sälj/skänk bort det du ändå inte kommer kunna använda i det nya boendet, sparar på bärandet och kan dessutom ge en liten intäkt. 
  6. Köp riktiga flyttakartonger/plast/packmaterial - förr var de riktiga kartongerna dyra men ny går de att köpa för 10-14 kronor styck på Rusta och det är enkelt att sedan ge bort eller sälja billigt. Köp en rulle plast avsedd för fuktspärr i väggar som är bra att slå in ömtåliga saker som tavlor och även till exempel mattor och annat som annars är svårhanterligt. En stor rulle kostade cirka 300 kronor. Lägg till lite packtejp, lite bubbelplast mm. Allt detta kosta någon tusenlapp men jämfört med att hyra in en flyttfirma är det en liten kostnad och risken att något går sönder minskar betydligt. Bra grejer sparar också tid. 

Sammanlagt slutade vår flytt på 9210 kronor inklusive allt. Den dyraste posten var hyra av flyttbil i  3 dagar 4000 kr och kärra 3 dagar 1400 kr. Övriga kostnader är för packmaterial och så lite mat efter vägen och bränsle. I samband med  flytten sålde vi också en hel del möbler som inte passade i det nya boendet vilket gjorde flytten enklare och som också gav lite intäkter på 6 460 kr vilket gav en nettokostnad för flytt på 2 750 kr för flytten vilket vi är mycket nöjda med. 

Hur har du gått till väga när du har flyttat? Känner du igen dig eller är du ännu mer badass?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Holger (ej registrerad)

När vi flyttade så var min största skräck att betala dubbla hyror. Så jag pratade med fastighetsskötaren och vi kom fram till att eftersom det boende jag lämnade skulle lyxrenoveras så kunde jag ha lite saker kvar ett par timmar extra så länge det inte var i vägen. Lyckades även undvika flyttstädningen, bolaget var stenhårda på det trots att lägenheten skulle blåsas ut och hotade med städräkning, medans fastighetsskötaren som skulle godkänna städningen insåg det vettlösa att städa innan den förvandlades till en byggarbetsplats.

Sagt och gjort, dagarna innan själva flytten packeterades allt, och jag menar _allt_ som fysiskt fick plats, i flyttlådor. När dagen väl kom sen var det bara att bära in låda efter låda i släpet. Inte ens tetris då alla lådorna var likadana!

Sen kördes det via mäklarens kontor för att skriva kontrakt och sen rakt in i nya boendet. Hela kalaset gick på en halv dag, ink 32 mil för de två lassen. Allt tack vara att sakerna redan var nerpackade och förberedda.

Dessutom slapp jag de dubbla hyrorna :)

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej Holger, låter verkligen som om du lyckades optimera din flytt. Vi hade faktiskt dubbelt boende i ett helt år...även om kostnaden var minimal då vi hade möjlighet till en hyresintäkt på det nya boendet! Hur som helst snyggt jobbat med en badass flytt!!

Anonymous's picture
OlaSlayer (ej registrerad)

Hej! Grymt jobbat

Någon ska vara värst och så är det alltid, vi flyttade från 2 hushåll till 1 på 3 dagar sammanlagt. Kartonger från svärmor papper från källsorteringen runt de ömtåliga. Lastbil fick vi låna av min far så sammantaget.. soppa pengar runt 150kr med bilen :).

//OlaSlayer

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1329
65
0
Fantastiska Far...

Hej OlaSlayer och tack för din kommentar, 

Sånna där mardrömsflyttar var man med om några gånger som student. Det var färre grejer på den tiden men man var vanligen så dåligt förberedd att det ändå blev jobbigt. Dåliga grejer, släpvagn...men billigt brukade det bli. 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar