Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ska ni börja jobba igen nu när börsen skakar?

Så fort börsen började skaka till lite så började jag få frågor på mail och via twitter om vi kände oss trygga med vår "frihet" eller om det var dags att börja jobba igen? 

De korta svaren är JA och NEJ vi känner oss trygga och vi kommer inte börja jobba igen (däremot arbetar vi nästan dagligen med våra egna projekt). 

Varje gång vi har fått den fråga har jag länkat till mina inlägg förra sommaren om hur vi planerar inför uttagsfasen och på förekommen anledning så tänkte jag att det var på sin plats med en länk dit även här på bloggen. 

Här kan du läsa mer om hur vi tänkt inför uttagsfasen hur ser det ut med tillgångar och skulder, risker och möjligheter etc.

Läs gärna detta och fråga och kommentera så mycket ni bara kan så ska jag försöka svara på allt! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Ja. Det är ett märkligt uttalande. Tror jag ligger 1.5% under "All Time High" på depån och är mest irriterad på att börsen står så högt, nu när snart kassaflödet från utdelningarna börjar rinna in.

Vad många inte än har förstått in i ryggmärgen. Är att för att det långsiktigt ska gå så bra som möjligt för oss fria, så ska våra företag, gå så bra som möjligt och dela ut sina vinster till oss ägare och priset för aktien ska vara så lågt som möjligt!

Höga priser är aldrig bra för en nettoköpare, precis som att vi vill ha låga priser i mataffären.

Kommer ihåg när ppm infördes, hösten 2000. Efter raset var det krigsrubriker på ekonomisidorna. Katastrofal start för ppm! Det var ju det absolut bästa som hade kunnat hända för svenska pensionssparare! Få mycket företag och kassaflöde för sina pensionspengar!

Den här fullständiga tankevurpan är media fyllda med varje dag! Den enda som borde eftersträva höga aktiepriser är den som vill sälja!

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle och tack för din kommentar, 

Framförallt tycker jag att det blir väldigt tydligt när börsen skakar att många "bara" varit på börsen i 1-5 år och egentligen inte har sett någon riktig kris. Det har varit skakigt på senaste tiden men som du säger så har nedgången netto varit rätt liten i de flesta portföljer. Inte minst med tanke på hur lång uppgång vi haft. 

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Det är som Morgan säger.

Alla tidigare nedgångar ses som möjligheter men alla kommande som risker!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar