Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Spargrisens Söndagar - Introduktion del 1 av 6

En person som ofta har kommentarat här på bloggen kallar sig för Spargrisen och efter en lång kommentar i höstas så frågade jag henne om hon ville skriva ett eller ett par gästinlägg. Nu har Spargrisen återkommit med sina tankar och idag och ytterligare 5 söndagar framöver blir det Spargrisens Söndagar! 

Farbror Fri har bett mig om några gästinlägg. Det verkar som att han gillar det jag skrev i kommentaren till inlägget ”Gyllene bojor” (även om jag håller med om att det var lite långt). Då så, let´s go: 

Jag är en person i mina bästa år med ganska lång tid kvar till den ”riktiga” pensionen, när nu den blir, endast politikerna vet. Jag har barn i skolåldern. Vi har en bostad vi trivs med strax utanför en större stad och vi har bra kommunikationer till stan och andra närliggande nödvändigheter. Bil finns och används mest för skjuts till barnens fritidsaktiviteter, storhandla mat och resor inom landet. Jag arbetar på en större arbetsplats där jag inte riskerar att vara bland de första som måste gå om det blir nerdragningar. Arbetsuppgifterna kan bli både roliga, monotona, utmanande och frustrerande ibland. Det är väl mycket därför som jag funderar på vad jag vill göra och hur jag ska hinna med allt jag vill innan jag blir för skruttig och krasslig. 

Min största farhåga med att göra som Farbror Fri och sluta arbetslivet långt i förtid är att jag skulle bli ganska ensam. Jag är väldigt social av mig och tyckte att det var döden trist när jag var föräldraledig, eftersom ingen jag kände var ledig samtidigt (och lattemammorna i mitt grannskap bjöd inte direkt in nya bekantskaper). Jag har en hel del åsikter om olika saker, här i Farbror Fris blogg kommer jag att fokusera på vad jag menar med rikedom i tid, pengar och prylar. Och kanske annat som dyker upp i skallen. 

Jag har alltid haft koll på min ekonomi, är definitivt ingen slarver och kan fundera länge innan jag slår till. Trots mitt i övrigt extroverta sinne så är ekonomin inget jag brukar prata med andra om. Jag kan fundera länge innan jag slår till på något, då blir omgivningen överraskad ”varför kom du på det här så plötsligt”. Plötsligt för alla utom mig (och min närmaste). 

Nu på senare tid har jag tänkt mer och mer på att göra som Farbror Fri – casha in arbetslivet och göra allt det andra roliga som jag vill. Vet ni vad jag har lagt märke till då? Att precis som när man är gravid och ser andra gravida, läser om gravida och hör om graviditet överallt, så är det samma med ekonomin: jag lägger märke till andra Spargrisar och andra Farbröder Fri på alla möjliga och omöjliga ställen. Det tycker jag är kul!

(Hör av er om ni också vill gästblogga på mailadress frivid42@outlook.com det är alltid intressant med nya röster)

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Malin (ej registrerad)

Ser fram emot att läsa din gästblogg, Spargrisen. När jag läser din beskrivning av dig själv verkar du väldigt lik mig i ditt tänk kring ekonomi och frihet. Precis som du är jag lite rädd för att missa den sociala biten om jag skulle sluta jobba. Dessutom gillar jag också mitt jobb. Kanske dina funderingar kan få mig att tänka vidare :)

Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Hej Malin

Ursäkta att jag inte svarat förut. Trevligt att det finns fler som jag, det är jag inte van vid! Kommer du på nåt bra sätt att lösa det sociala så hör gärna av dig :-)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar