Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Super Spar September - Gratis är gott - Halvtid!

Nu har halva september gått och även om det forfarande känns som om det är sommar så måste man väl erkänna att hösten troligen är i antågande. Den här veckan testar vi ett lite annat schema med familjen vilket innebär att vi börjat gå upp 5.30 på morgonen (strax efter 6 för barnen) men också att vi kommer hem lite tidigare och att vi går och lägger oss tidigare (senast 10). Man är lite trött på morgonen men i övrigt tycker jag nog att detta är en bättre rytm. Det roliga med att vara "fri företagare" är att man kan fixa och trixa lite med sånt här för att se vad som funkar snarare än att man är bunden av att det är på ett visst sätt bara för att jobbet är mellan 7 och 4 eller 8 och 5 eller vad det nu kan vara. 

Den här veckan har det blivit lite mindre gratiserbjudanden än förra veckan både på grund av att vi redan utnyttjat mycket men också för att det funnits färre behov hemma...och som jag sa förra veckan så tar vi inte hem något bara för att det är gratis..behovet måste finnas också. Totalt sett har det ändå varit en bra vecka på alla sätt. I torsdags blev jag bjuden på kaffe av en ny vän (och läsare av bloggen) vilket var mycket trevligt (tack DP).  Så här är status just nu angående "gratis är gott"

Vad gäller sparandet den här månaden så ser vi fram emot en månad med ganska vanliga utgifter men låga inkomster. Det beror på att frun fick ett återkrav på för mycket utbetald lön från sin tidigare arbetsgivare. Samtidigt så är kostnadern ungefär normala så om vi kämpar på ska det åtminstone bli positivt sparande igen...nu med en inkomst i familjen. 

Hur går det för er med spar/snålmånaden? Framgång eller motgång? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Henrik (ej registrerad)

Hej!

läste precis följande i en artikel i SvD ang. sparande på konto med dålig ränta.

konstigt uttalande tycker jag...

Henrik

– Det är oerhörda summor till oerhört lite ränta. En reserv ska vi ha för oförutsedda utgifter men snittsvensken hamstrar pengar i onödan. Det kostar tusentals kronor varje år i utebliven tillväxt, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza Bank AZA +0,30%

Anonymous's picture
Malin (ej registrerad)

Jag missade ett tips till dig när du efterlyste dem i början av månaden: Bli blodgivare, om du kan. En insats för  dina medmänniskor i kombination med gratis fika och en present. Alla kan inte vara blodgivare men det är alldeles för många som skulle kunna vara det men som hittar på dåliga ursäkter för att slippa. 

Vad gäller att gå upp tidigt på morgonen så gör vi det i vår familj. Jag gick upp strax efter 6, på en söndag, och njuter nu av morgonlugnet med en kopp kaffe och tidningen. Fördelen med att gå upp tidigt på vardagarna är att du faktiskt hinner med saker innan jobbet som att hänga upp en tvätt, plocka ur diskmaskinen, sätta en deg som får kalljäsa i kylen till kvällens bak. Istället för stress och kaos kan även en måndagmorgon bli riktigt mysig och produktiv.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Henrik och Malin och tack för era kommentarer, 

Henrik - antar att den Johanna Kull syftar på att pengarna på kontot skulle kunna investeras och ge avkastning istället för att stå på ett sparkonto med noll ränta...eller hur tolkar du detta?

Malin - Blodgivare...det har jag faktiskt inte funderat på tidigare...värt att kolla upp! Visst är morgonen härlig men jag måste erkänna att de få gånger jag får sova så gör jag det...det är så många tidiga morgonstunder med barnen....när jag blir äldre och har vuxna barn tror jag att jag garanterat kommer vara uppe mycket (själv) på morgonen för det är på många vis den bästa tiden på dagen.    

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar