Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tillbaka till verkligheten - Spara 70% på maten och 80% på boende och transport!

Det märktes att många var på sportlov förra veckan och troligen är det väl så att man inte gärna läser sparbloggar när man bränner iväg 150 spänn på en kladdig hamburgare i sportlovsbacken. Vilken tur då att du nu är tillbaka i verkligeheten och kan ta tag i att bygga ett liv som du inte behöver åka på semester ifrån. 

Vi var också i backen men vår tillkommande kostnad för detta var i det närmste noll då vi bor nära och redan har säsongskort. Vi packade matsäck och njöt i fulla drag av åkningen både på lördagen före lovet i strålande sol och på tisdagen som började regnigt men sen artade sig riktigt hyfsat. Å så i lördags var vi tillbaka igen då med rikliga mängder nysnö.

 

Detta länkar ganska väl in till förra veckans ämne nämligen boende och hur man kan spara stort på detta. Om du missade det hittar du hela boende- och transportveckan här! Besparingspotential på 70-80% beskrivs i 5 delar. 

För några veckor sedan gjorde vi det samma med maten och visade hur vi klarar oss på 70% mindre än normalfamliljen. Matveckan i 5 delar finner du är

Nu kör vi en ny fantastiskt fri och sparsam vecka!! 

Taggar (blogg): 
Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Maten ja! Vi har alltid haft med oss matsäck i backen och i längdspåret (och på båtturerna på sommaren). Helt enkelt för att alla i familjen tycker det är mysigt med picknick. Jag hade inte riktigt hängt med på vad en måltid för familjen kan kosta. Upptäckte det nu eftersom vi alla ville prova på en restaurang en dag. Tur man inte gör det jämt!

Men sen får man vidga sitt perspektiv lite: De som säljer mat och våfflor i skidbacken, och glass på en skärgårdsö en sommardag, har faktiskt inte så många dagar att dra in sin årliga vinst på: Kanske en julvecka, om det inte är för kallt, 3-4 sportlovsveckor och så dagarna kring påskhelgen. Skärgårdsöarna kanske har det lite bättre, de brukar räkna inkomsterna från midsommar till skolstart.

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Spargrisen och tack för din kommentar, 

Jag raljerar lite men tycker generellt inte att man ska betala för utemat som inte är riktigt bra. Däremot en fin stekt strömming på en skärgårdsö på sommaren eller en god soppa på en fjälltopp kan ju sitta fint ibland. Mat för "överlevnad" har man i ryggsäcken...mat som nöje och njutning kan med fördel då och då köpa ute.  

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar