Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tips - Minimalism - A Documentary about the important things..

Sedan början av april så finns det en ny dokumentär på Netflix om Minimalism (trailer nedan från youtube). Den är helt klart sevärd och utöver de "vanliga" forskarna som pratar om hur överdriven konsumtion påverkar oss rent psykologiskt och vad det bör med värden så förkommer en mängd olika typer av personer som lever minimalistiskt allt ifrån personer med stora familjer till singlar i "tiny houses". 

För den som inte har eller vill skaffa netflix så har även "The Minimalists" Joshua Fields Millburn och Ryan Nicodemus har även hållit denna TEDx  presentation som kan ge en försmak på hur de tänker. Denna finns i sin helhet på youtube. 

Har du sett filmen och eller presentationen? Vad tyckte du?

Anonymous's picture
Fribiljetten (ej registrerad)

Jag tror min ståndpunkt kring minimalism börjar klarna. För en som redan har sin konsumtion under lupp finns det bara så mycket att säga i ämnet: punkt 1. släpa inte hem mer prylar än nödvändigt, och punkt 2. donera/släng/sälj överflödet som du dragit på dig innan du insett punkt 1.

Men det är bara upp till mig att inte konsumera mer av artiklar, filmer eller bloggar om minimalism. Att det finns en välproducerad film i ämnet är toppen, då det säkerligen får fler att tänka efter och börja leva mer hållbart.

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Tack för tipset. Kom till insikt att jag nog är minimalist och inte bara försöker vara. Dock är inte min sambo det och då måste man kompensera, precis som ena killen i dokumentären.

Trettiosju grader's picture
1
1
0
0
Trettiosju grader

Såg denna i helgen. Och tänkte göra den till veckans tips på vår blogg. Du hann först. Vi får se hur jag gör :) Jag tyckte den var bra som den nybörjare jag är vad gäller minimalism. Den inspirerade till att leva enklare. Tror även min mer prylsugne sambo fick en del att fundera på. 

/Jenny

Anonymous's picture
Jess (ej registrerad)

Jag tyckte om filmen. Inte för hypade fenomenet men för att den var lite tröstande. Det FINNS många människor som söker efter större mening & större frihet, utan en hel drös med saker.. Det finns ett ifrågasättande av konsumism som norm. Det finns en längtan efter "återkoppling" till varandra & naturen. DET tycker jag om!

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Sag filmen igar och gillade den inte alls. Langtrakig och forstar inte varfor alla som gor nagot som samhallet anser som alternativt (minimalism t.ex.) ska envisas med att krama alla de moter t.ex.Tar bort fokus fran det viktiga och istallet ser man dem som markliga manniskor. Kan inte folk bara vara normala i allmanhet och anda fa fram sitt budskap?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar