Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Träning som en del av livet...

Även om jag har stora sparsamhetsmuskler så måste jag erkänna att de där andra musklerna (som vissa kallar "riktiga muskler") är något mindre imponerande. Jag är heller inte intresserad av att imponera på någon med mina musker däremot vill jag ju gärna vara hälsosam. 

Hade du frågat mig innan jag slutade jobba så hade jag nog också sagt att jag tränade lite för lite men att jag fick ganska mycket vardagsmotion då jag alltid tog lunchpromenader och generellt försökte vara aktiv på olika vis. Tror dock att jag hade fel och att man gärna underskattar hur fruktasnvärt inaktiv man generellt är som kontorsråtta. 

Eftersom mitt intresse för träning som separat aktivitet dessutom är ganska lågt så har det inte blivit så jättemycket mer av den varan som fri heller men däremot så har jag en vardag som ger träningsvärk vilket passar mig perfekt. 

Framförallt är det ju att förflytta sig i huvudsak med muskelkraft runt om där vi bor under alla säsonger. Bära ved, tvätt etc vid behov, städa, klippa gräs eller vad det nu är som krävs. När jag sitter och skriver detta på biblioteket medan barnen tränar så har det regnat några dagar så de där långa cykelturerna för nöjes skull har ju uteblivit men likväl har ett par varv till och från skolan och till idrottsplatsen hunnit avverkas och kombinerat med lite trädgårdsarbete och annan fysisk aktivietet så känner jag just nu att benen är lite ömma...vilket är en härlig känsla. 

Detta tycker jag också är en metafor för hur ett liv ska vara när det är integrerat och där de olika delarna hör ihop. Cykeln sparar på miljön, plånboken och ger starka ben allt medan jag njuter av den friska luften och vinden och till och med regnet i ansiktet. Samma sak med veden som värmer när man bär den och när man eldar den. 

Hur kommer träning in i ditt liv? Som en separat eller integrerad aktivitet?

Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Jag försöker träna 3 stycken gruppass varje vecka och få in 1 yogapass varannan vecka. Är heller ingen superatlet men tycker jag har ett hälsosamt liv, bortsett från allt kaffe och alkohol jag dricker vill jag tillägga :)

//kronantillmiljonen.se

Anonymous's picture
Kristin (ej registrerad)

Min träning just nu består av ridning 1 gång/vecka och promenader. Har förr tränat allt möjligt, men i takt med min strävan efter en mer naturlig livsstil så har jag helt tappat motivationen till den typen av "konstlad" träning. Att sitta inomhus på ett kontor hela dagarna för att sedan ta sig till en annan lokal för att träna "konstgjord" träning känns bara fel. Jag vill ha en vardag som är som du beskriver, att man rör sig, är utomhus och använder kroppen på ett naturligt sätt, det är min målbild.

Anonymous's picture
David (ej registrerad)

i likhet med dig har jag stor del integrerad i vardagslivet. Cyklar med sonen till förskolan, sedan vidare mot jobbet. Lunchen på blir matlåda (går snabbt) och då unnar jag mig sen en längre promenad. Sen gillar jag träning och försöker komma iväg 2 kvällar när barnen somnat, då blir det kortare men intensivare cykling sommartid och skidor vintertid (dessvärre via stakmaskin :) jag har valt att inte ha busskort eller liknande, dels av ekonomiska skäl, men främst för att det är mitt sett att tvinga mig ta cykeln överallt. 

Anonymous's picture
petrusko (ej registrerad)

Tjena,

Go läsning. Jag som gillar att cykla blir ju extra glad av att läsa när du skriver om detta. Jag gymmar och springer men tänker mycket på vardagsmotion, cyklar gärna istället för bilen. Mina cykelturer till biblioteket är jag makalöst nöjd med. Det är skönt att cykla och jag får min vardagsmotion och sedan är det nice på biblioteket =)

Mvh petrusko

Anonymous's picture
Minimalisterna (ej registrerad)

Härligt med mör känsla i benen, det är ju det bästa med träning, när det känns! :) 

Här sker träningen nästan alltid som en separat aktivitet 3-4 gånger i veckan; yoga på morgonen innan jobbet, gym på lunchen, jogging en kväll när jag inte lägger barnen och ibland något gympass eller jogging även på helgen. Brukar inte kännas övermäktigt när man delar upp dem med ett par vardera på morgon, lunch, kväll i veckan. 

Jag jobbar numera deltid (4 dgr per vecka) medan Herr Minimalist är hemma med lillebror på heltid. Den dagen jag är hemma från jobbet blir det mer vardagsmotion, till/från förskolan tvån gånger blir sammanlagt nästna 1 timmes promenad och dessutom är jag ofta mer aktiv med vardagsmotionen genom promenader med andra föräldralediga vänner eller genom att man gör ärenden etc den här lediga dagen. 

Utifrån ovan kan man väl kalla mig för en tränande soffpotatis. ;) Jag tränar flera pass i veckan men däremellan är jag ganska stillasittande, för som du är inne på, man bygger inte så mycket muskler eller får vardagsmotion som kontorsråtta. :) 

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej Allihop och tack för era kommentarer, 

Kul att höra alla olika metoder för att hålla sig igång som inte innebär att man behöver vara instängd på gym fler timmar i veckan (eller om dagen...). Att cykla till biblioteket som petrusko nämner ovan det är min definition av en perfekt dag = sparadkrona, sparadmiljö, vacker väg, frisk luft, motion, ny kunskap och härlig miljö! Kan det bli bättre:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar