Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1359
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

#uppesittarkväll - minst, sämst eller alternativ?

Då var det dags för månadssparande igen. Jag brukar inte personligen sitta uppe på natten för att sätta över pengar (pengarna finns faktiskt redan på depån sedan en tid tillbaka) men däremot så brukar jag köpa aktier månadsvis varför det blir aktuellt att titta på köplägen vid den här tiden. Denna gång tycker jag det är svårt att hitta köplägen men jag har hittat några alternativ.

  • Minsta - mitt minsta innehav för närvarande är Investor och det innehavet är så litet att det egentligen inte platsar i portföljen på nuvarande nivå. Kursen har dessutom backat litegrann i den allmäna uppgången så det kan mycket väl vara så att det är en gäng nya Investor som ska köpas. 
  • Sämsta - under den senaste månaden har min amerikanska REIT Senior Housing Properties Trust gått tillbaka kraftigt (-18%) men samtidigt har dollarn stärkts så nedgången i kronor räknat är inte lika stor. Detta innehav är känsligt för räntor precis som andra fastighetsbolag. För ett år sedan stod dock kursen mycket lägre än nu baserat på förväntan om högre ränta så det kan finnas nedsida både i aktiekursen och kanske även i dollarn. 
  • Alternativet - som nog är välkänt vid det här laget så kör jag ett experiment i samarbete med Lendify och jag kan se hur denna typ av placering blir mer attraktiv i gällande läge. Det är svårt att se att så mycket aktier är köpvärda. Lånen är med rörlig ränta (därmed bättre än till exempel preffar i en miljö där räntan är på väg upp). Eftersom blankolånen är annuitetslån så får man dessutom ett månatligt kassaflöde av ränta och amorteringar vilket gör att det går att vikta över till mer aktier löpande vid ett senare tillfälle om det känns mer attraktivt.  Det är jättesmidigt att öppna ett konto med hjälp av Bankid och testa med så lite som några hudralappar så om du inte redan är investerare så gå in idag och kolla plattformen.

Vad blir det då för mig...? I skrivandestund lutar det åt Investor helt baserat på att det är mitt just nu minsta innehav och att jag tycker att värderingen är rimlig. Vi får dock se...återkommer med en uppdatering när investeringen är gjord!

Vad investerar ni i denna månad? Vad tror ni om framtiden, har riskerna ökat med Trump vi rodret i USA eller är det glada dager att vänta? 

Spargrisen's picture
23
45
1
0
Spargrisen

Jag ska investera i ett par vinterstövlar. Ett par ordentliga och med hög kvalitet. Såna som jag i ett par år har saknat, när jag står i slasket och kylan och väntar på bussen. Räknar med att de ska hålla flera år.

Annars så spar jag till en större utgift som jag kommer att ha i början på nästa år. Och låter bli att titta på senaste kursutvecklingen för mina Hexagoner...

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1359
65
0
Fantastiska Far...

Hej Spargrisen och tackar för din kommentar,

Ja det finns olika typer av investeringar...frågan är väl hur vinterstövlarna ska leverera avkastning:-) Bra i varje fall att satsa på kvalitet och lång livslängd.

Hexagon har väl varit en bra investering över några år men lite tråkig den senaste tiden..inte så bra när VD har annat att tänka på.... 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (8)

Taggar