Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

#uppsittarkväll - portföljen just nu!

Har skrivit rätt lite om våra investeringar på sista tiden och det beror i första hand på att det helt enkelt är ganska händelselöst i vår portfölj så som det ska vara. 

Sedan den senaste uppesittarkvällen har det dock hänt lite grann, roligt är att  Wallenstam, Investor, Kinnevik, Hafslund, Senior Housing Properties Trust har delat ut pengar vilket sammanlagt blir drygt 25 000 kr. När börsen dessutom är i positiv trend känns det verkligen som "gratis pengar" även om det förstås inte är det. Nu kvarstår Skånska Energi och Kopparbergsbryggeri för att runda av den här utdelningssäsongen. 

Det har också blivit en motvillig försäljning och några köp. Mitt absoluta favorit bolag och det jag alltid kännt mig mest säker på i portföljen Hafslund är under uppköp och när kursen var bara en krona från uppköpskursen så valde jag att kliva av det bolaget och istället öka mitt innehav i  Skånska Energi och ta in kraftproducenten Fortum i portföljen. Jag tittar här på att komplettera med ännu en kraftproducent eller annat energibolag men har ännu inte beslutat vilket. Jag har även ökat på innehavet i Kinnevik lite grann och det är nu uppe i den nivå där jag vill ha det. 

Mer info om vår portföj finner du här, den går också att följa i realtid på Shareville där vi heter "frivid42". 

Alla mina aktieinvesteringar görs via Nordnet med vilka jag också har ett affiliate samarbeteDet som lockar mig med deras platform är framförallt de låga kostnaderna men även deras innovationskraft som givit oss sharville.se och även poddar så som Sparpodden och FillorKill. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar