Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

#uppsittarkväll - Sista sparmånaden 87% sparkvot!

Trevlig uppesittarkväll önskar vi från Leksand!

Här laddar vi så som många andra upp inför midsommar. Juni är troligen den sista månaden i våra liv när någon av oss har vanlig lön. Frun jobbar sin sista dag på fredag den 30/6. Sen börjar vi vår gemensamma frihet med semester fram till barnen börjar skolan i mitten av Augusti. 

Med hjälp av en hel del skatteåterbäring så avslutar vi med en fin sparmånad med 87% sparandegrad (147 tkr rakt ner i spargrisen) vilket till och med är över snittet för det senaste halvåret på hela 85%. Då finns i halvårssiffran ett avgångsvederlag  och en ganska rejäl skatteåterbäring samt några super spar månader. Under det sista halvåret har vårt egna kapital ökat med smått fantastiska 1 000 000 varav 2/3 nysparande och 1/3 avkastning på kapital. 

Som jag skrev i inlägget imorse så är det dock en vecka kvar till semester och nästa vecka kommer jag skriva lite om vår planering inför uttagsfasen. Därför vill jag ha så många frågor så möjligt av er läsare!! Vad funderar ni på, kanske kring kapital, investeringar, sparsamhet, enkelhet, barn eller något annat. Frågor tas tacksamt emot här på bloggen, på twitter (@frivid42) på mail frivid42@outlook.com. Ni kan också passa på att följa och kommentera/fråga frun via hennes instagram @enkelboning. 

Anonymous's picture
Jenny (ej registrerad)

Vad gör nii höst? Kommer barnen gå i skola eller dagis?

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Jenny och tack för din fråga, den tar jag med mig och besvarar nästa vecka! 

Anonymous's picture
Jenny (ej registrerad)

Hej igen! Kom på en fråga till. Hur räknar ni budgeten? När ni räknar inkomster och utgifter går det plusminusnoll eller räknar ni så det blir ett överskott? Unna sig pengar eller är den exakt? Sitter själv och klurar på en budget inför 2018 för minst ett friår. Frågan är hur mycket plus man ska räkna. Ett nödkonto kommer jag ha. Är sjuksköterska och kan enkelt gå in på bemanning och jobba vid behov om jag vill.

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Jenny och tack för din fråga, 

Jag ska ta med även detta till nästa vecka men kort kan man säga att vår budget innehåller en hel del "luft". Vid behov skulle vi kunna dra ner vår budget med minst 25% kanske upp till och med 50% det senare dock bara under en begränsad period. 

Anonymous's picture
Happy (ej registrerad)

Hej tack för trevlig läsning..din blogg är ny för mig och jar därför endast läst en liten del..Men det som slår mig först är att det regnar manna över er..ni har lyckats tjäna mycket, spara mycket, amortera huset...
ni.måste haft höga inkomster..gott så men hur kan ni få hög skatteåterbäring?? Känns som om lite för mycket går er väg...är inte missunsam men.något skeptisk..

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

HejHappy och tack för din kommentar, 

Ja vi har varit lyckligt lottade och tjänat rätt mycket men vi har också jobbat hårt för att sätta oss i en styrkeposition för att kunna ta vara på de möjligheter som bjudits. Vad gäller skatteåterbäringen så beror det på att jag bara har lön halva året 2016 men skattade som om jag hade hel lön under hela året. Vi gjorde dessutom en skattemässig förlust på vårt gamla boende vilket bidrog med ungefär lika mycket...

Anonymous's picture
Friherren (ej registrerad)

Hejsan :) Måste bara säga att jag är imponerad av hur du på ett glatt och ödmjukt sätt svarar en del kommentarer, som jag med glädje skulle svara på ett arrogant och smått elakt sätt.

Jag förstår att" mycket går er väg" då ett positivt tänkande bidrar till att man lyckas med det man föreställer sig...vet inte om du redan nämnt det.

Önskar all lycka ! Varit fri i 5 år nu, och alla korkade kommentarer jag fått om min förmögenhet och livsstil kunde jag skriva en bok om.;-D 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar