Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utmana storbankerna!

Detta inlägg är ett marknadsföringssamarbete med Lendify. Vi gör ett experiment där vi investerar egna riktiga pengar hos dem (100 000 kr) och jag förbinder mig att beskriva detta i minst ett inlägg i månaden. Utöver detta så har jag ingen skyldighet emot Lendify och kan skriva både positiv och negativ feedback utan att det påverkar vårt kontrakt. Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Om det är något som jag gillar så är det att stödja den lilla spelaren mot den stora, jag tror på konkurrens och gillar inte marknader som blir för dominerade av en eller ett fåtal spelare. Därför är det så roligt att kunna kombinera nytta med nytta och investera hos Lendify. Vi har både möjlighet att få en hyvsad avkastning på våra pengar i ett tillgångsslag visserligen inte är helt riskfritt men dock okorrelerat med börsen men vi har också möjligheten att utmana storbankerna som allt för länge har dominerat den svenska markanden för lån.

För närvarande har vi drygt 100 000 investerat i 25 olika lån med en genomsnittlig löptid på 40 månader. Avkastningen i årstakt (efter avgifter men innan skatt) är knappt 5 %. En låntagare har konsekvent varit sen med sina betalningar och betalar då och då men släpar cirka 2 månader löpande. Annars betalar alla låntagare generellt i tid eller tillochmed i förväg. Just nu återinvesterar vi löpande månad för månad och funderar på att sätta in mer pengar då vi har lite för mycket kontanter just nu (jobbigt problem:-). Dock känns det skönt i vår situation som ska leva på kapitalet framgent att vi när som helst kan stoppa återinvesteringen och istället få ett kassaflöde på cirka 4 000 kronor i månaden från Lendify under en tid när och om det behövs. Kort sagt ett bra komplement till börsen. 

Vad tycker ni andra som använder Lendify? Vad funkar bra och vad funkar mindre bra? Om inte vad är det som hindrat dig hittils? 

Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  (Affiliate länk)

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Per A (ej registrerad)

Hej,

 

vad kan ni göra eller vad gör lendify när en låntagare konsekvent är sen med sina betalningar? Tar de ut avgifter (som tillfaller er?) eller accepterar man det bara?

Anonymous's picture
Friherre (ej registrerad)

Hej !

Jag undrar precis samma som Per gör, funkar ju knappast med kronofogden..

Lite mer information hade verkligen varit intressant, då för min del detta om det fungerar säkert hade gett mig en guldkant på tillvaron utan att röra kapitalet.

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Hur mycket cash har ni i dagsläget?

Anonymous's picture
Fundersam (ej registrerad)

Lite osäker på om det jag säger stämmer, men fått för mig att ägaren för Lendify varit med i någon midre skandal? Typ skingrat pengar från ett annat företag direkt från företaget direkt in i sitt lyxboende.. kan ha fel.

Post #6 i länken dedan är det jag syftar till

https://www.flashback.org/t2472188

Mvh, Fundersam

Anonymous's picture
JN (ej registrerad)

Tack för bra info, är själv lite sugen på att investera men tycker det känns lite riskabelt.

Hur menar du att du ska få 4000kr/månad? Borde det inte bli drygt 300kr/månad?

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hejoch tack för era kommentarer, 

Kreditindrivnkngsprocrssen finns tydligt beskriven i Q&A på Lendifys hemsida.

Vi har cirka 500 tkr motsvarande två årsutgifter på bankkonto om det är vad som avses med cash?

Har ingen mer insyn än någon annan i ägarnas övriga affärer men har förtroende för ledningen/grundarna och de "nya" investerarna vilket var viktigt vid vårt ivesterings beslut.

4000 kr i månaden avser amortering och ränta om vi väljer att sluta återinvestera. Räntan är cirka  400 kr i månaden före skatt.

eriksjos's picture
4
5
1
0
eriksjos

Har också provat Lendify ett drygt år. Tycker det verkar knalla på rätt så bra. Jag kör endast autoinvestering än så länge.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Hej Erikjos och tack för din kommentar, 

Kul att höra, jag har inte själv testat autoinvest men funderar på att öppna ett sådant konto oxå. 

Anonymous's picture
Jörgen (ej registrerad)

Jag skulle vara försiktig med att satsa på en aktör såsom Lendify och låna in till dem. Ser oroväckande på världsläget sedan flera år. Snöbollen blir bara större och större och snart orkar den inte rulla längre. I första skedet så far en sådan här aktör bort i snabb fart. Men även storbankerna kommer att råka riktigt illa ut. Kan skriva mycket mera om detta men just nu men nöjer mig med detta idag. Skrivet i all välmening och hoppas att det inte blir som jag säger, men allt pekar däråt.......

Anonymous's picture
Gizm (ej registrerad)

Hej,

Har cirka 350 000 kr investerat och tycker det rullar på bra.

http://genomsnittsrantabolan.se/lendify/uppfoljning-investering-lendify-totala-ranteintakter-11-386-kr/

Seriös aktör med solida ägare.

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar