Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

UTMANINGAR i maj - maten och prylarna!

I maj kommer vi att genomföra två olika utmaningar indirekt länkade till vår ekonomi. 

Den första är att vi kommer följa upp vår matbudget mer nogsamt för att se vad vi faktiskt köper. Min bedömning är att maj kommer bli en ganska vanlig månad varför det blir ett bra exempel. Återkommer med uppdateringar veckovis. Vi vet ganska exakt vad vi lägger på mat..men inte hur budgeten fördelar sig till exempel mellan kött och grönsaker, mejeri etc så det ska bli intressant. Vi kommer även skriva ner detaljerat hur mycket vi lägger på vin/öl, utemat och snacka/läsk som vi idag inte inkluderar i mat detta eftersom olika personer drar gränsen i sin budget på olika ställen och då blir det enklare för er som läsare att jämföra med oss. 

Den andra utmaningen är att vi kommer Rensa, Rensa, Rensa här hemma inför flytten i juli. Vår förhoppning är att vi ska kunna sköta flytten själva (eller med mycket lite hjälp från flytt/städ firmor) och varje sak vi kan besluta oss för att göra oss av med nu (slänga, ge bort, sälja) är en sak som vi inte behöver ta med oss senare. Vi kommer också åka en eller ett par gånger till den nya boendeorten och då kommer vi ta med oss sådant vi inte behöver här hemma. 

Vad har ni för planer för maj? Några funderingar eller önskemål inför våra utmainingar? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Händelsevis (ej registrerad)

Å, ett av mina favoritämnen, rensa! Det vill jag såklart mycket gärna läsa om!

Jag tänkter ofta att jag ska göra en genomgång av vilken slags mat vi köper men failar alltid på att lyckas hålla reda på kvittona... Det blir intressant att läsa om er mat i alla fall :-)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar