Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utmaningar maj - Prylar & Mat - Tredje veckan!

Då har de 21 första dagarna av utmaningarna avklarats och det fortsätter att gå frammåt. Tyvärr tycker jag inte rensandet har gått så bra som jag hade önskat och även om det är en klen tröst så beror det på att vi fortfarande inte har sålt vårt hus (vi har bud men inte vad vi vill ha) vilket innebar en extra visning vilket tog bort ett par dagar. Dessutom håller grannen, som jag brukar hjälpa med byggprojekt, på med några spännande saker som jag vill vara med på och då gäller det att vara där de dagar när det passar. Just nu håller vi på att bygga ett get-stall...bara det för någon som varit kontorsråtta.

En annan sak som påverkar både tiden att rensa och budgeten (synligt både på mat och på lyxkontot) är att vi har haft födelsedagskalas hemma. Igår lördag var hela famljen/släkten på besök och vi grillade och idag söndag är det kalas för  6 åringens kompisar. Några kilo kött av olika typer för grillen, lite goda snacks till lördagkvällen och sen fika/godis till barnkalaset. Inget som behöver kosta mycket men visst syns det på budgeten..detta var planerat så ingen överaskning för oss men får se vad ni som läser tycker om nivån. Vi älskar möjligheten att träffa famljen och det är roligt för barnen att ha fest med kompisarna. Samtidigt är det vid dessa tillfällen man verkligen kan påverka kostnaden. Köpa grillkött och grönsaker baserat på vad som är bra och billigt och planera meny efter säsong samt köpa vin på box istället för flaska kan göra att en generös måltid för allihop kostar hälften eller i vissa fall en tredjedel av vad den annars skulle kosta. Betänk när ni kollar på siffrorna att vi har haft en ganska stor festlighet den här helgen och jämför med vad detta hade kostat om du gjorde det?

Se länk nedan för att se hur kostnaderna har utvecklats de 3 första veckorna. 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/19VAEcpOB7Hv2f0-i5pth1FPLVTz-9ZTJ...

Hur går det för er andra med det ni företar er i maj? Något som går extra bra eller extra dåligt?    

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar