Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1333
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Var handlar vi maten?

Förra månaden så kollade vi på VAD vi handlar vilket vi sammanfattade här. Det gav mig en del funderingar och därför kommer jag denna månad istället skriva upp VAR vi handlar. 

Vi har en ICA Nära på orten där vi bor och i den närmaste staden 1,5 mil bort finns alla de stora kedjorna. Där föredrar jag Lidl (enkelt, snabbt och billigt) men handlar också en del på ICA Maxi (dyrt men brett sortiment) och Willys (mycket bra erbjudanden/kort datum). I mindre utsträckning handlar vi även på Coop och Ö&B (pasta och grillbriketter) och andra butiker så som lokala frukthandlare. 

Jag har en uppfattning om att vi handlar relativt mycket på den lokala ICA butiken och även på Lidl och att den andra kanske delar på den sista tredjedelen men jag vet inte säkert varför jag tycker det ska bli intressant att följa upp detta under en månad. 

Har någon redan gjort denna övning? Blev du i så fall överaskad av utfallet? Var handlar ni? Vilka butiker föredrar ni och varför? 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
tant Hannele (ej registrerad)

Nu är jag inte "trogen" någon men är medlem i tre affärer, behändigt att självscanna. Handlar nu med en pappaledig son, trevligt och vi hjälps åt, äter lunch tillsammans. Denna småbarnstiden går fort, i höst är alla på dagis...

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

Anonymous's picture
millan i skåne (ej registrerad)

Jag handlar nog mest på Hemköp och det är av en anledning. Affären är den enda som finns på närmaste ort. Åker jag till staden handlar jag liksom du på Lidl för att affären är lagom stor och ibland på Ica maxi för att de har ett brett sortiment. Förr handlade jag ofta på Netto i staden men de har så smutsigt i butiken så jag har slutat handla där. Sen öppnade ett Netto som var fint och fräscht i ett annat samhälle och jag handlade ofta där men nu har den butiken blivit lika smutsig och stökig som första Nettobutiken. Jag vill handla till bra priser men jag vill även handla så mkt som möjligt ekologiskt. Tyvärr har inte Lidl så mkt ekologiskt.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1333
65
0
Fantastiska Far...

Hej Hannele och Millan och tack för era kommentarer. 

Hannele - när det gäller butiker är det nog det enda som man inte ska vara "trogen" emot. Trohet reserverar vi till partners, familj och vänner:-). Skrattade lite åt din sista mening...först läste jag den som om även du och sonen skulle in på dagis:-) 

Millan - Jag har bara några enstaka gånger varit inne på en Netto butik men har samma erfarenhet...vet inte varför...LIDL är alltid fräscht och har ganska mycket ekologiskt tycker jag...men då handlar vi bara delvis ekologiskt så jag kan ha fel.  

 

Ekonomitankar's picture
11
26
0
0
Ekonomitankar

Har handlat på nätet i många år. Utöver det kompletterar vi på vår lilla dyra coop i närmast by. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar