Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1334
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vardagsbesparingar - Deodorant -89%!

Tänkte att göra lite små nedslag i vår vardag kring hur vi tänker kring olika produkter och besparingar och hur besparingar ofta påminner om att skala en lök, den finns ofta mer besparingspotential än vad som först är uppenbart. 

Idag är exemplet något så banalt som en deodorant. När jag var ung (och tydligten förmögen) så brukade jag köpa deodorant från Björn Borg (BB), vad den kostade då kommer jag så klart inte ihåg så här 20 år senare men när jag tittar nu verkar mostvarande produkt kosta cirka 129kr så för detta exempel utgår jag från det.

Efter ett tag så insåg jag att deodorant inte behövde komma från ett "fint" märke för att fungera men det fanns kvalitetsskillnader ändå...efter att ha testat mig fram kom konstaterade jag att en milt parfymerad variant från Nivea funkade super för mig (pris 30 kr - besparing jmft BB = -78%).

Men det slutar inte där...sen upptäkte jag att om jag gick till en större mataffär kostade samma deo 21 kr (-83% jmft BB) och på Ö&B kostade den 19 kr (85% besparing jmft BB)....men sen visar det sig att ibland är det erbjudande och då säljs samma deo för 14 kr (-89% jmft BB) och 53% jämfört med normalpris på identisk produkt. I ärlighetens namn har jag också nu när jag jobbar hemma gått över till att duscha varannan dag (om jag inte gör något tungt och blir svettig) och det sparar ytterligare 50%:-) 

Så hur gör jag då, springer jag runt från butik till butik och jämför priser på deo en gång i månaden när det är dags att köpa..nej självklart inte. Deo är en fysiskt liten produkt med lång hållbarhet så när de erbjuds för 14 kronor så köper jag hem cirka 20 stycken och behöver inte oroa mig för detta på ett år eller mer. Detta sparar både tid och pengar och kan upprepas för i stort sett alla förbrukningsvaror som har lång hållbarhet och inte är för bulkiga. Det är bara ett exempel på hur mycket pengar det finns att spara på tillsynes triviala och små saker men jag vill mena att du kan spara 50% eller mer på kort sagt alla varor genom ett annat tänk, jag återkommer med fler exempel. 

Vilka produkter skulle du vilja ha spartips på? Kommentera gärna!  

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
fruminimera (ej registrerad)

Detta är ett kanontänk! Försöker tänka på det så mycket det bara går. Något som slår mig är ändå hur många av liknande produkter som verkligen inte ens behövs. Och då är ju resultatet -100 %!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1334
65
0
Fantastiska Far...

Hej Fruminimera och tack för din kommentar. Den största besparingen är förstås det köp som aldrig blir av:- ). 

Anonymous's picture
Jycke (ej registrerad)

20 flaskor per år låter otroligt mycket, även 10 är jättemycket. 

Ansa håret i armhålorna så går det mkt mindre faktiskt :)

Anonymous's picture
Smeplo (ej registrerad)

Går även att göra egna naturliga deon för en väldigt billig peng och som räcker länge. Mycket hälsosammare dessutom då man slipper alla konstiga ämnen och gifter som finns i deodoranter.

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1334
65
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för era kommentarer. 

Jycke - det framgick nog inte så tydligt men mängden avsåg mig och frun och avsåg...vet faktiskt inte riktigt hur länge det räcker möjligen går det inte riktigt så mycket.

Smeplo - berätta gärna mer...kanske en länk!! 

 

Anonymous's picture
Smeplo (ej registrerad)

Här är ett recept som jag själv brukar köra med, fungerar riktitgt bra och räcker förvånsnsvärt länge eftrsom man inte alls behöver lägga mycket under armarna.

https://www.kth.se/blogs/eingvar/2014/06/gora-egen-deo-bikarbonat-och-ko...

Anonymous's picture
Faraz (ej registrerad)

Hej frivid42. 

Många vassa inlägg från dig men vettefan om denna håller måttet. 20 x deo för 280 kr för ett år är inte särskilt bra. Nu i efterhand efter att ha läst kommentarerna så framgår det att deon avser för dig och frun. 140 kr för deo i ett år låter fortfarande mycket. Nu vet jag inte vad snittet spenderingen/person ligger men själv köper jag via nätet ex parfym.se eller liknande sida. Där kan du få tag på bra deo för ca 50-80 kr och som håller i 1 år. Kan inte förstå att du använder Nivea till ett högre pris och sämre verkan. 

Tycker att de flesta bloggare är en badass i sparande men samtidigt rent dålig på optimera vardagsekonomin. 

Dina fredags funderingar är aboslut det bästa! Fortsätt med det. 

Ha en fin torsdag 

 

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1334
65
0
Fantastiska Far...

Hej Faraz och tack för din kommentar. Kul att du uppskattar fredagsfunderingen det är faktiskt en av mina favoriter oxå:-) 

Angående besparingar är det här verkligen anledningen till att jag älskar läsarna här på bloggen i många andra forum hade jag fått kommentarer "va Nivea deo det är ju inget coolt" å "faaan har du inte råd att köpa BB deo". Här har jag istället fått tre separata tipps kring hur vi kan spara ytterligare nästan 50%. Göra deo själva, köpa på Lidl för 7 kr (tips på twitter) eller som du säger köpa via parfym.se. Alla dessa tips är sådant som jag definitivt ska kolla upp och testa när det blir sluta på förådet. 

 Vad menar du att skillnaden mellan att vara badass och att opitmera vardagsekonomin är? I min värld är det i stort sett samma...du jobbar alltid på ditt "badass" vilket är processen för att optimera vardagsekonomin...eller? Återkom gärna med mer i detta resonemang...spännande! 

Anonymous's picture
Ingen deo (ej registrerad)

Kör utan deo och lukta människa. Det kan kännas konstigt i början.

Anonymous's picture
tant Hannele (ej registrerad)

sönernas deodoranter var tio gånger dyrare än mina, men i gympa och hockeyomklädning var det tydligen viktigt med något finare...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar