Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1329
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varför jag samlar burkar men inte vill ha ett jobb!

Jag har mycket stor respekt för pengar varför jag har mycket svårt att gå förbi en pantburk eller flaska som ligger på marken eller synligt i en suptunna. På samma vis gillar jag att plocka bär och blir sällan så lycklig som när jag hittar svamp i skogen.

Däremot älskar jag inte pengar varför jag inte intresserad av ett vanligt jobb. Missförstå mig rätt jag har verkligen inte tänkt att låta bli att arbete resten av livet men däremot vill jag aldrig mer vara uppbunden 8-17 dag ut och dag in. 

Skilladen mellan exempel 1 (Burkar, bär och svamp) och exempel 2 (ett vanligt jobb) är ju självklart det åtagande som jobbet innebär att vara på plats vissa tider månad ut och månad in. Burken böjer man sig ner och tar upp, sen är det gjort. Bär plockar man några timmar per dag under några dagar på hösten (om man vill) och sen är det bra med det och det samma med svampen. Du är inte mindre fri att göra vad du vill imorgon för att du har plockat bär idag. Det är annorlunda med det traditionella arbetet där du förväntas vara tillgänglig dag efter dag efter dag som till sist blir månader och år. 

Nu kanske ni förstår något mer varför jag gjort de val jag har gjort? Jag har stor respekt för pengar, är sparsam och har inget emot att göra saker som på ger dålig timlön så länge de inte begränsar min frihet.

Har du några liknande exempel, vad kan du tänka dig att göra och vad kan du inte tänka dig att göra? Nu och in en möjlig framtid? 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar