Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1371
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varför Lendify?

Detta inlägg är ett marknadsföringssamarbete med Lendify. Vi gör ett experiment där vi investerar egna riktiga pengar hos dem (100 000 kr) och jag förbinder mig att beskriva detta i minst ett inlägg i månaden. Utöver detta så har jag ingen skyldighet emot Lendify och kan skriva både positiv och negativ feedback utan att det påverkar vårt kontrakt. Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

När jag var med i podden pratapengar i början av veckan så pratade vi lite om att vi har en del pengar utanför börsen av vilka huvuddelen ligger på ett sparkonto hos SBAB men även en del hos Lendify.

Tänkte därför att det kanske var intressant för nytillkomna läsare att få veta lite mer om vad vi tänker kring vår investering hos Lendify. Det finns nämligen några anledingar till att vi har valt just detta:

  • Grunden är ju förstås att vi vill ha lite avkastning på våra pengar och hos lendify har vi möjlighet att få bra avkastning och välja risk nivå och löptider på utlåningen. Eftersom lånen är såkallade annuitetslån så får man både amortering och ränta över hela perioden och väljer själv om man vill återinvestera dessa eller ta ut pengar under vägen. 
  • Lendify är också en utmanare till storbankerna när det gäller utlåning till privatpersoner något som jag tycker är positivt då bankerna generellt har en monopoliknande ställning vilket bör vara negativt för kunderna i längden. 
  • Det ger också möjlighet till riskspridning utanför börsen då betalningsförmågan hos svenska privata låntagare inte är direkt korrelerad med aktiemarknadens svängningar vilket minskar risken i den totala portföljen.  

Detta sagt så har vi valt att investera 100 000 i 24 olika lån via Lendify med en genomsnittlig löptid på cirka 40 månader och en genomsnittlig ränta på 6%. Detta är knappt 4% av vår totala portfölj av fritt eget kapital på 2,7 miljoner. Om du är sugen på att testa på Lendify tycker jag absolut du kan göra det men tänk på att utlåning är behäftat med risk och att du väljer en summa som passar din ekonomi. 

Vad tycker ni andra som använder Lendify? Vad funkar bra och vad funkar mindre bra? Om inte vad är det som hindrat dig hittils? 

Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  (Affiliate länk)

Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Det som hindrat mig hitintills är väl mest latmasken att ta tag i att öppna någon form av depå hos Lendify antar jag :)

Väljer man själv vilka man vill låna ut till eller sköter Lendify det här helt automatiskt?

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1371
65
0
Fantastiska Far...

Hej KTM,

Ja man startar en depå men det kan man göra med sitt bankid på några minuter. Sen väljer man själv om man vill placera manuellt (vilket jag har valt) eller om man vill köra automatisk investering. Jag valde manuellt först att sprida pengarna på 5 lån. Sedan därefter har jag gått in och placerat de återbetalade pengarna (och räntan) en gång i månaden så att jag alltid är fullinvesterad. 

Anonymous's picture
Niklas "Privats... (ej registrerad)

Hej!

Tack för ditt bidrag i #pratapengar som jag tycker gav en ytterligare infallsvinkel av hur frihet kan ses. Mest intressant tyckte jag var "välj bort mycket och fokusera på några få saker helhjärtat".

Jag har själv investerat i Lendify och tycker deras affärsidé är klockren. För mig ger det riskspridning och ett litet annorlunda sätt att investera vilket i sig är roligt. Deras autoinvestkonton gör att det är väldigt enkelt och man får viss säkerhet i ock med deras kreditförlustfond.

På senare tid har det dock varit svårare att få sina pengar investerade då antalet lån/låntagare inte alltid motsvarar investerare/långivare. Meddelandet "Just nu har vi inga lån tillgängliga för investering" syns lite allt för ofta.

Med det sagt är jag en nöjd kund hos Lendify och de är snabba att besvara frågor om man har funderingar.

Min fördelning ser ut så här.

Mvh Niklas

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1371
65
0
Fantastiska Far...

Hej Niklas och tack för din kommentar, 

Kul att du gillade #pratapengar podden, lyssna gärna på de andra poddarna som jag varit med i om du vill ha flera infallsvinklar på ämnet. Tror att man genom att lyssna på flera kan få en mer heltäcknande bild. 

Tycker att balansen mellan tillgängliga lån och investerare börjar bli lite bättre igen då jag på senaste tiden alltid har hittat lån för återinvestering, För några månader sedan var det väldigt vanligt det du säger ovan om att det inte fanns några tillgänga lån att investera i. 

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Om man lånar får man välja fast ränta? 

Samt får man göra ränteavdrag? 

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1371
65
0
Fantastiska Far...

Hej Anonym och tack för din kommentar, 

Räntorna hos Lendify är rörliga och rapportering till skattemyndigheten (avdrag respektive skatt) hanteras precis som hos vilken annan bank eller finansinstitut som helst. 

Anonymous's picture
Lendify-investering (ej registrerad)

Hej,

Tycker Lendify funkar bra, har cirka 300.000 kr investerat i över cirka 200 lån.

http://genomsnittsrantabolan.se/uppfoljning-lendify/mina-investeringar-hos-lendify/

 

Anonymous's picture
Max (ej registrerad)

Jag har också investerat i Lendify, dock en mindre summa än ovan. Tycker det är supersmidigt och ser fram mot en trevlig avkastning. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1371
65
0
Fantastiska Far...

HejMax och tack för din kommentar. 

Jag Rekomenderar att man investerar en liten del av sitt kapital hos Lendify så helt rätt!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (13)

Taggar