Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Veckans lästips - Vi blev som dom andra!

Denna vecka vill jag tipsa om en bok skriven av författaren och journalisten Maggie Strömberg. Boken heter "Vi blev som dom andra" med undertiteln "Miljöpartiets väg till makten" och beskriver som titeln också säger hur miljöpartiet utvecklats från en annorlunda utmanare till ett regeringsparti. 

Om man ska läsa den här boken eller inte beror förstås på intresse men för egen del tyckte jag att den var riktigt intressant och då är jag inte miljöpartist. Den är skriven i en form som gör det lätt och spännande och mer som en biografi eller till och med roman där man med spänning följer de olika politiska skeenden från det att partiet bildades på 80-talet fram till hösten 2015. 

Jag hade störst behållning av de första 250 sidorna men ju mer beskrivningen började närma sig nutid tyckte jag att det blev lite mindre bra. Antingen är det för att jag har en egen bild av nutida skeenden i politiken som inte helt stämmer med bokens eller kanske är det för att det för författaren varit svårare att få olika personer att öppna upp sig och vara ärliga om det som hänt i närtid. Hur som helst så känns det mer tunt i de sista kapitlen från upptakten till valet 2014 och frammåt. 

Boken (eller egentligen titeln) fick mig att tänka på något bredare inom politiken. Är det inte så att alla politiska partier "blev som dom andra". Hade det inte varit enklare för väljarna att göra sina val om de olika partierna var mer olika. Vi röstade på det parti som stämmde bäst överens med våra värderingar och sen fick vi inse att i en koalitionsregering så skulle partiet sedan få kompromissa. Nu blir det en stor röd/grön/blå gröt i "ultramitten". Vilket lämnar massor av utrymme för extrema patier på höger och vänsterkanten att ta plats...

Hur som helst, för den som är intresserad av politik tycker jag verkligen att Maggie Ströbergs bok är att rekomendera! Lånas med fördel från närmaste bibliotek, har dom den inte så skicka ett inköpsförslag! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
fruminimera (ej registrerad)

Låter superspännande! Den vill jag gärna läsa. Var med i Miljöpartiet på ett hörn för flera år sedan men backade längre ur ju bättre det började gå för partiet...   

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar