Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vetefan om barnen ska få spela hockey?

Ni som följer bloggen vet att vi i famljen fri försöker vara ganska aktiva med skidor, skridskor, cykel mm. Samtidigt vet ni att vi är sparsamma och därför har jag vid några tillfällen fått frågan "men om barnen vill spela hockey då" och jag utgår ifrån att frågan syftar i huvudsak på att det är en sport som anses vara rätt dyr att utöva.

Det finns några anledningar till att jag INTE tycker hockey är den sport som är bäst för barnen och jag ska försöka förklara (det har väldigt lite med pengar att göra...!):

  • För det första så tyckar vi att fysiskt aktivitet inte i förstahand ska vara relaterat till organiserad idrott och tävling eftersom det egentligen är det mest narturliga i världen att förflytta sig sjäv med muskelkraft. Därför är det ju på sitt sätt en ganska knasig fråga om barnen ska få spela hockey, de gör det ju redan idag som spontanidrott på skolans rink och i kvarteret. Däremot är det ju frågan om det behöver göras i organiserad form?
  • Vår andra fundering är att hockey som idrott är något som är väldigt svårt att utöva självständigt. Barnen kan inte ens bära sin egen utrustning och ska skjutsas till träningar och matcher långt upp i tonåren. Detta är självklart negativt för oss föräldrar som behöver utstå detta men lika negativt tycker jag att det är för barnen. Jag vill att mina barn ska bli självständiga. Om dem utövar andra sporter som fotboll, innebandy, tennis, basket, baseball eller dylikt så kan de ta sin egen utrustning i ryggsäcken och cykla till träningar redan när det är 8-10 år. 

 

Jag bör nog tilllägga  att vi på intet sätt kommer hindra barnen från att utöva tillexempel hockey om de verkligen vill. Pengarna är inte ett problem i detta fall annat än att vi prioriterar om lite. Däremot kommer vi på intet sätt försöka leda in dem i detta utan kommer istället att göra vad vi kan för att göra dem entusiastiska över andra idrotter som vi tycker har flera positiva aspekter.

Hur tänker ni kring barn och idrott och andra aktiviteter?  

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
fc (ej registrerad)

Barnen kan klara sig själva i en ishall också. Spelar du hockey i en klubb brukar du få förvara utrustningen i ett förråd i ishallen. Då behöver kidsen bara ta med en ryggsäck och kan alltså åka buss till träningen.

 

Anonymous's picture
Linda (ej registrerad)

Jag ogillar hockey och fotboll också för att de brukar vara rätt duktiga på att slussa in pojkar i ett tänk där kvinnor är dåliga. "Ni skjuter som kärringar" etc. Den kvinnosynen vill jag inte sprida. Sen är skaderisken rätt hög också. Kampsport har mycket lägre risk för allvarliga skador t.ex.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1405
64
0
Fantastiska Far...

Hej FC och Linda och tack för era kommentarer, 

FC - vi bor i en ganska hockey tokig bygd och det är inte alls min känsla att barnen klarar sig själva. Det körs både hit och dit med ganska stora barn. Kanske beror det på var man befinner sig och vad kulturen är just där..? 

Linda - Tror även detta beror på olika klubbar men eftersom vi bor på en plats där hockey är viktigt så kan jag verkligen se den tendensen när det gäller Hockey , där hockeykillarna är "coola" och kommer undan med mycket skit som inte andra kommer undan med. Fotboll är mer av en leksport här vilket jag gillar och mellansonen skulle vi nog vara tvungen att knyta fast hemma om vi ska kunna hålla honom från en fotbollsplan...nåt som jag inte riktigt förstår för jag har aldrig varit sporting på det sättet:-) Personligen har jag alltid gillat "aktiviteter" snarare än idrott, att åka skidor, cykla för att det är kul inte för att tävla etc då är skaderisken väldigt låg och dessutom föder det bara positiv stämning när kompisar hjälper varandra. 

Ekonomitankar's picture
13
30
0
0
Ekonomitankar

Inga hockeybarn men två hästbarn. Inte direkt så de kan slänga in hästen i släpet och åka o träna eller tävla själva. Många 1000 mil i bil. Men jag är en hejare på att backa med släp :-)

Bodde i husbilen på olika tävlingsplatser i princip varje helg mellan maj-september i fjol. Snart drar det i gång, Skåne följt av Strömsholm och Gävle. Bara packa ihop sig och ladda termosen för många timmar i bil.

Anonymous's picture
Foppa (ej registrerad)

Håller med Linda om att tyvärr är chargongen i hockey "schaskig". Det finns säkert fina undantag som jag hoppas kan spridas. säg den hockeypojk som tillåts gråta utan att höra att "han ska bita ihop och komma igen"

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (22)

Taggar