Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 juni 2016

Tecknar Academedia - och mitt tänk kring nyintroduktioner!

Precis som många andra så väljer jag att teckna Academedia när den noteras. Troligen blir det väl ganska liten tilldelning men mina principer kring nyintroduktioner är i korthet. 

Teckna sådant som jag skulle ha kunnat tänka mig att köpa om det fanns på börsen, det vill säga attraktiv värdering och bolag med verksamhet där jag själv skulle kunna tänka mig vara kund

Första handelsdagen kan 3 saker hända: 

  • Full tilldelning = jag behåller oavsett om aktien går upp eller ner gör inte heller några ytterligare köp.
  • Liten tilldelning aktien rusar upp = jag säljer och använder pengarna till något annat.
  • Liten tilldelning  aktien står stilla eller går ner = jag köper mer upp till den nivån som jag tänkte teckna ( i detta fall aktier för cirka 25 000 = ett vanligt månadsköp). 

Hur gör ni vid introduktioner? Tecknar allt som rör sig, det går ändå oftast upp? Tecknar aldrig...det finns så mycket annat att köpa över börsen? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar