Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 januari 2017

Att lyssna på en alkoholist..

Detta är ett inlägg som går lite utanför det vanliga här på bloggen kring sparande , konsumtion och investeringar. Till viss del kanske det handlar om måttlighet men jag låter er avgöra. 

På senare år har vi kommit närmare alkoholimen inom familjen. En nära släkting har varit riktigt illa däran och skadat både sig själv och andra på ett sätt som jag aldrig sett förut. Jag har varit med om några äldre släktingar (där ibland min egen far) som drack för mycket men oftast slutade det bara med att de somnade på soffan och efter helgen var de åter på jobbet och skötte sig som "vanligt folk". Upplevelsen med min far men kanske ännu mer de här nyliga händelserna inom släkten har gjort mig ganska uppmärksam på hur missbrukare beter sig. Det har också gjort mig benägen att sjunga måttlighetes lov när det gäller allt för även ganska oskyldig njutningar som några glas vin eller ett kasinobesök kan snabbt förbytas in något annat om man inte är uppmärksam. 

För några dagar sedan satt jag på biblioteket och läste när två personer kom in med en vit kasse från systembolaget. De slog sig ner med varsin tidning och den som hade kassen skickade (som han trodde) diskret över en öl under bordet till den andre. De fortsatte att (som de trodde) prata diskret om sina problem, hemska soc-tanter/arbetsgivare/politiker/invandrare. De talade även om tidigare kollegor och "tjejer" som de uppskattat genom tiderna. Genomgående var att de som hade ställt krav i på dem var "otrevliga" medan dem som bjudit dem på en öl var "en trevlig kille" och en "schyst tjej".

De fortsatte att klaga på invandrare som tog jobben och gjorde samhället otryggt....Ironiskt kan tyckas för de flesta av dem som satt på samma bibliotek och studerade i tystnad hade tydligt utomeuropeiskt ursprung. Den ena av de två männen som talade (som de trodde) diskret om invandrarna pratade sluddrigt och med så stark brytning på ett annat nordiskt språk så att det var mycket svårt att förstå vad ha sa bitvis..även för kompisen som satt mitt emot. 

Efter en stund så kollade de båda på klockan och insåg att det bara var en halvtimme kvar till tåget skulle gå hem...till en mindre ort där det tydligen inte fanns något systembolag. De sprang snabbt ut för att köpa ytterligare 10 öl. Som en andra ironi upptäckte jag senare, när jag när jag lämnade biblioteket, att de glömt den första påsen öl som de diskret (trodde dem) hade lagt under bordet när det kom. (Undrar vem de skyllde det på senare?)

Även om det är ganska få av oss som dricker så vi hamnar på bänken så är det nog flera som skulle behöva ta sig en funderare över sitt beteende. De här männen skyllde alla utom sig själva för var de hade hamnat medan dem som de skyllde på jobbade hårt för att få ett bättre liv. Det kan också vara intressant att fundera över om det finns områden där vår egen argumentation för eller emot något är lika tom som dessa alkolisters? 

Hur är det med er? Har ni lyssnat på några alkoholister eller andra intressanta människor på sistone? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar