Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 mars

Lendify - hur ofta behöver man logga in?

Vi har ett marknadsföringssamarbete med Lendify. Där vi investerar egna pengar i lån till privatpersoner. 

För ungefär en månad sedan så skrev jag en uppdatering om hur våra investeringar går på Lendify. I det inlägget så skrev jag att vi brukade logga in på plattformen en eller ett par gånger i månaden och läsaren undrade om det "verligen var nödvändigt"? Det korta svaret är Nej! 

För egen del så valde vi att göra vår första investering via ett manuellt konto då vi ville förstå plattformen bättre och tycker det är lättare att själv testa sig fram än att läsa sig till informationen. Sedan dess så har vi kompletterat våra investeringar med ett autoinvest konto och där sköter sig investeringarna helt själva och vi har även valt automatisk återinvestering löpande vilket fungerat väldigt bra. För den som inte har intresse av att logga in då och då för att göra manuella investeringar är därför autoinvest att rekomendera. 

Våra investeringar fortsätter att utvecklas enligt plan. Just nu är betalningar motsvarande några hudralappar försenade sedan början av året annars löper betalningarna av amortering och ränta på bra. Genomsnittlig löptid på autoinvest kontot är 100 månader (drygt 8 år) medan vårt manuella konto har en genomsnittlig löptid på 48 månader (4 år). För närvarande återinvesterar vi all amortering och ränta i nya lån löpande. 

Har ni andra testat Lendify? Eller har ni kanske testat andra p-2-p låne platformar? Varför/ varför inte? 

27 januari 2015

Resan börjar på riktigt när man är skuldfri!

Längst upp på sidan finns finns en presentation av Frivid42 och den texten avslutas med ”Det har alltid funnits en tanke om att låga kostnader och stort sparande ger större frihet men det var i slutet av 2012 (när den sista amorteringen på bolånet var nära) som det började stå klart att det nog skulle vara möjligt att helt släppa arbetslivet långt tidigare än jag från början trott.”

Jag har inte tänkt så mycket på detta eller varför jag skrivit just så för att beskriva hur vi tagit oss dit där vi är just nu men när jag läste detta inlägg på min favoritblogg Mr Money Mustache så förstod jag att jag nog hade drabbats av samma overkliga frihetskänsla som här beskrivs av Mr Frugal Toque. För i ärlighetens namn var det först när vi var nära vår skuldfrihet som det blev verkligt att det skulle kunna gå att göra sig fri från bojorna och leva ett liv där ett jobb inte var den centrala punkten kring vilken allt övrigt rör sig och får anpassa sig.

Jag har haft svårt att förklara detta med ord eftersom det rent matematiskt skulle ha varit bättre för oss att investera pengarna istället för att betala av lånet på vårt boende men trots detta har sparande fått en otrolig skjuts av det faktum att vi är skuldfria. Om jag ska analysera något som jag tror i förstahand är känslomässigt så skulle jag nog sammanfatta det i :

”Allt är möjligt”. Att ha gjort något som många anser omöjligt nämligen att betala av sitt boende är en otrolig känsla och med den i ryggen är det lätt att fortsätta träna sparsamhetsmusklerna.

”Risk = Möjlighet”. Med ett avbetalt boende i grunden står man på en stabil privatekonomisk grund. Man är mer benägen att ta risker både i arbetslivet och med investeringar något som ofta betalar sig när man vågar investera när andra är rädda och står stabilt när det blåser på jobbet i förvissningen om att det ordnar sig alltid på nått vis.

Hur ser ni andra på era eventuella skulder? Vill ni bli av med dem så snart som möjligt eller låter ni skulden vara medan ni investerar på annat håll? Den som gjort sig själv skuldfri känner du ingen känslan? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar