Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 april 2017

Fredagsfunderingen - Blir du arg när du hör detta?

Härmodagen träffade jag en vän som precis håller på att avsluta sin utbildning inom ekonomi och vi pratade om ett framtida gemensamt projekt. Hon jobbar extra under studietiden och studerar heltid men tillsammans med sin sambo (som arbetar heltid) har hon valt att ha ett relativt enkelt liv. Det betyder att de redan nu har pengar undanstoppade som gör att de skulle klara sig flera år utan inkomst om det skulle behövas.  

Hon ser framförsig ett liv i någon form av frivillig enkelhet där hon driver en egen frima med några olika verksamhetsgrenar där några stycken redovisninsuppdrag ligger till bas och ger en stadig men låg grundinkomst. Eftersom dom redan kan leva på lite så skulle det innebära att resten av tiden skulle kunna användas till andra projekt utan krav på att dessa ger pengar. Helt enkelt downshifting utan att först växla upp. Detta skulle troligen också kunna klassas som "unworking" vilket jag pratat om tidigare här på bloggen och som  handlar om att forma ett arbete kring livet istället för att forma livet kring arbetet. 

Detta är ju en annan form av frihet än vad vi har valt eftersom vi först har sparat ihop ett större kapital innan vi slår oss fria. Jag är dock väldigt imponerad av dessa planer och ochså att dessa två som är i 30 års åldern kom till den här insikten så mycket tidigare än oss. Det som förvånade mig var att hon tycke sig få så mycket mothugg från sin omvärld när hon pratade om sina planer...och inte bara passiv tveksamhet utan personer blev riktigt arga och upprörda..

"jaha om du vill leva på existensminimum så får du väl göra det" 

"hur tänker du att det där ska fungera"

"skaffa ett jobb och köp ett (dyrt) å fint hus istället" 

...var kommentarer från vänner, studiekamrater och familj. Dessa saker var även framförda med vad min vän uppfattade som en aggresiv ton...

Vad är det hos (vissa) människor som gör dem så arga över att någon vill försöka något annorlunda? Varför imponeras och inspireras man inte istället även om man själv inte är intresserad av att följa exemplet? Vad tror ni? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar