Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 april

Lyssningstips - The way to wealth by Benjamin Franklin!

Vi har påskledigt men vad passar väl bättre då än lite lyssningstips!

Jag ar tidigare rekomenderat podden Radical Personal Finance. Det är en ganska svår podd på så sätt att värden, Joshua Sheats  valt inte alls filtrerar sig själv. Han är en person med en stark kristen tro och en ganska konservativ livssyn utifrån ett svenskt perspektiv. 

Detta gör att vissa avsnitt är svåra eller utmanande om man vill se det så då de pratar om änmen som hur man bäst köper vapen eller liknande. Samtidigt är Joshua Sheats en otroligt påläst och duktig person som tar upp spännande ämnen kring allt från filosofi till praktiska tips för hur man förbereder sig för en storm eller skyddar sin identitet. 

(Vetenskapsmannen, författaren, politikern Benjamin Franklin kanske idag mest känd för att pryda den amerikanska 100 dollars sedeln?)

Det avsnittet som jag vill rekomendera idag är en essä skriven av Benjamin Franklin för 250 år sedan . Kort sammanfattad är premissen är att ett antal personer är samlade och alla klagar på skatter och annat som de inte direkt kan påverka. En erfaren man ställer sig upp och talar och berättar att skatter är inte det största problemet istället är problemet att vi är för dåliga på att ta vår framtid i våra egna händer och att vi köper för mycket skit. Åhörarna lyssnar och nickar..sunt förnuft! Talet avslutas och alla börjar handla skit igen! 

Saker förändras inte så mycket på 250 år! Väl värt en lyssning! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar