Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 oktober 2016

Med famnen full av halvfabrikat...

Jag är mycket road av att iakta olika personers konsumtionsvanor och jag upphör aldrig att överraskas. Visst man kan klaga över att folk köper dyra kapitalvaror, byter kök och skaffar orimligt dyra bilar men i det här fallet tänker jag mer på det lilla dagliga. 

Här om dagen gick jag förbi matbutiken och min korg såg ut som ovan. 4 kilo mestadels svenska grönsaker (rödbetor 1 kr/kg, morötter 2.95kr/kg och paprika för "hutlöst dyra" 20kr/kg), Isterband, Bacon, Leverpastej och påläggsskinka (allt svenskt kött allt på erbjudande till cirka halva normalpriset). Totalt summerade min korg till 95 kr. Vi äter vanligtvis hela famljen på två vuxna och 3 barn för 3 500 kr i månaden...hur? Läs det här inlägget!

  • Framför mig i kön stod ett pensionärspar i den där åldern (gissnigsvis mellan 75-85 år) när man är för gammal för att klättra i berg men för ung för att sätta sig i ett soffhörn hela dagen eller lägga sig i en långvårdssäng. Pigga, lite äldre, pensionärer helt enkelt. Deras korg var proppfull av halvfabrikat så som tillexempel sockerkaksmix. VARFÖR! Kompentensen att baka och laga mat borde ju finnas där och tiden borde det ju inte vara någon brist på...så varför köpa detta som är dyrare och sämre...?
  • Samma gällde den stressade småbarnsmamman som stod i  kön med sitt lilla knyte på armen. Hon hade också köpt halvfabrikat och det kan jag ur tidsperspektiv kanske ha större förståelse för...men i hennes fall undrar jag istället varför hon köpte exakt vad som behövdes för ETT mål mat. En packe färdiga köttbullar, en förpackning pasta, en burk med färdig tomatsås och två paprikor. Om tiden är det som gör att hon väljer halvfabrikat så borde hon väl i varje fall passa på att köpa så det räcker till ett par dagar...eller åtminstone till nästa dag också? 

Hur som jag undviker inte att förvånas över konsumtionsbeteenden, vad är det som får oss att bete oss så vansinnigt ologiskt..trots att vi tydligen ska vara det smartaste djuret på planeten?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar