Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 februari 2017

Lästips - författare i små portioner!

En stor anledning till att jag älskar mitt liv som fri är att jag får möjlighet att läsa så mycket. Samtidigt så är jag väldigt mån om min tid och iblad tar det emot att plocka upp en flera hundra sidor lång bok från en oprövad författare. Därför blev jag så glad när jag för lite sedan blev varse om denna serie med noveller av både nya och klassiska författare. Det blir lite som en avsmakningsmeny eller en lång radda av smårätter där man kan testa sånt som man annars kanske skulle avstå ifrån. 

De tre böckerna ovan är bara tre av kanske 10 noveller som jag läst på sista tiden. Det tar kanske 30 minuter att läsa dem och det är verkligt roligt att få en inblick i en författares språkbruk och värld på detta enkla sätt. Jag gillar dem som har förmågan att uttrycka mycket med få ord så noveller passar nog mig ganska bra..och det är inte utan att man funderar efter att ha läst dessa varför vissa romaner med ungefär samma handling är så förtvivlat långa. Flera av dessa böcker har handlingar som är minst lika utvecklade som långa romaner eller för den sakens skull filmer på både 2 och 3 timmar. 

Dessa noveller går under namnet Novelix och finns troligen på ditt bibliotek (alla tre som jag besöker ofta har dessa) men om du mot förmodan inte har tillgång till dessa på bibliotek och vill köpa någon eller några så går det ju bra via bokus.se (affiliate länk) eller varför inte stödja din lokala bokhandlare med ett inköp. Det finns också små samlingar med noveller av kända författare i samma serie...dessa är nog nästa på agendan för mig. 

Vad läser du för tillfället? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar