Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 september 2016

Sluta curla VUXNA!

Att vi curlar barn har blivit en allmän sanning och även om jag försöker undvika det så kan det ibland vara svårt att inte dalta lite med barnen. De är ju trots allt små och ibland är det inte helt lätt att vara på topp när man är liten och ska ta på sig skorna vid 7 på morgonen eller peta i sig maten på eftermiddan. Då är nog allt som oftast mamma och pappa eller annan vuxen där och hjälper till med något som barnen egentligen själv borde klara av. Det ska vara med måtta men jag kan ha viss förståelse för att man hjälper barn...ibland till och med lite för mycket men sen får det vara stopp! När man är vuxen så ska man klara sig själv, man får göra sina egna val men man har också ett helt eget ansvar för att få ihop sitt liv.

Därför blir jag så sagolikt upprörd när jag hör om föräldrar som köper lägenheter till sina vuxna barn...å inte för att de är bostadslösa utan för att det "är synd om dem att behöva dela lägenhet" eller "dom behöver bo några mil utanförstan i en lägehet med hög hyra". Va faaan! 

I vissa fall förkommer det också att barn curlar sina gamla föräldrar. Föräldrar som trots akningsvärd ålder helt saknar förmåga att ta hand om pengar och som därför knappt har råd att äta (obs inte personer med verkligt svåra situationer utan sådana som pissar iväg pengar på spel, alkohol, resor och elekronik med mera som en annan tonåring). Så förväntas barnen tycka synd om och ta hand om den gamla så som ett barn...oftast inte uttalat men underförstått. 

Vuxna måste få vara vuxna och den som hjälper och stödjer en vuxen som har förutsättningar för att kunna klara sig själv gör denna en stor otjänst. Man växer inte som människa av att vara beroende av andra...och när man är vuxen  är det faktiskt dags att släppa bröstet och fixa sitt liv själv. Om man inte får lära sig att rätta mun efter matsäcken så kommer man någon gång i livet få ett bryskt uppvaknande och detta kommer vara långt mycket värre än att behöva dela lägenhet med en person några år under studietiden. 

Har ni andra några exempel på hur vuxna curlas i vårt samhälle? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar