Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 mars 2017

Podd tips - Andra sätt!

För lite sedan fick jag tips av en kompis om en podd som heter "Andra sätt" vilken drivs av Patrik Andersson som åker runt och intervjuar personer som valt att leva livet på lite annorlunda sätt.

Människorna han träffar är en väldigt hetrogen grupp med fritänkare och det är allt ifrån pressen i arbetslivet, viljan att göra något annat, viljan att rädda världen eller helt enkelt bara en känsla av att konformitetens kostym sitter lite för trångt som drivit dessa människor.  

Bredden i människoöden är stor från framgångsrika karriärister som känner behovet av att göra något nytt till studenter som flyttat ut på landet direkt efter skolan, byggt en vagn och lever på väldigt lite men med stor frihet. Jag har nu under ett par veckor lyssnat på alla 29 avsnitten och även om man ju självklart har sina favoriter så har inte ett enda varit ointressant.  

Intressanat för den här bloggens läsare är nog också att det i snart sagt varje poddavsnitt kommer en diskussion kring hur ett liv med mindre utgifter är ett friare liv då man kan göra lite som man vill så länge som man inte har kravet på att dra in stora summor pengar varje månad. Om detta sedan är att jobba som frilans, snickare, vårdbiträde, starta eget...eller leva på ett kapital innarbetat tidigare så är det sparsamhet och "gör det själv" som möjliggör i stort sett alla dessa olika liv som beskrivs. 

Podden hittar du i din poddcatcher eller via webplatsen downshift.se väl värt en lyssning för dig som vill göra saker annorlunda och behöver inspiration. 

Jag swishar nu! Patrik Andersson driver den här podden utan vinstsyfte men ber om hjälp från sina lyssnare via insättning på swish 123 029 63 43 eller bankgiro 817-3072.  

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar