Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 juni 2017

Lyssningstips - dumma människor är farligare än banditer!

Inlägget nedan innehåller en annonslänk. 

En podd som jag lyssnar på då och då är "The Voluntary Life" vilken drivs av Jake Desyllas - entreprenör, ekonomiskt fri och författare till ett par böcker inte minst Job Free som jag skrivit om här tidigare. Boken Job Free är en stark rekomendation för den som har intresse för ett friare liv. Den kanske finns på ditt bibliotek men annars kan du använda min affiliate länk och köpa den fraktfritt från bokus

I det senaste avsnittet som var riktigt intressant diskuteras hur dumma människor kan vara farligare än banditer. Detta då de både skadar andra och sig själva genom sitt beteende men samtidigt är de så mycket mindre förutsägbara. Diskussionen handlar också om att dumma människor kan finnas inom alla samhällsklasser, utbildningsnivåer etc eftersom dumhet i detta fall inte handlar om intelligens eller bildning utan i detta fall handlar det om socialt beteende. 

Vet inte om jag helt och hållet håller med om allt i detta resonemang men likväl väldigt intressanta tankar. Lyssnar gärna på avsnittet (som du finner här eller i din podcatcher) som bara är cirka 10 minuter långt och återkom och gärna med dina kommentarer och funderingar! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar