Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1452
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 augusti 2016

Att Fantastiska Fru Fri är BADASS och jag är en vekling....

...det har jag egentligen alltid vetat men det blir tydligare när man håller på att skapa ett nytt hem.

Min huvudsakliga spartaktik är nämligen att vara förnöjsam och helt enkelt inte köpa eller ändra  någonting. Det är en väldigt effektiv spartaktik men inte särskilt badass eftersom man helt enkelt sitter på sin rumpa...läser en bok och skriver ett blogginlägg med en kopp kaffe i handen. Självklart gör jag basala saker runt i hushållet jag vill ju inte bo i en svinstia och jag brukar äta varje dag. Så lite städning, lite tvätt, massa leksaksplock och framförallt matlagning och disk får ju ta lite tid men utöver det har jag mycket små "behov".

Fru Fri däremot har mycket fler ideer, hon vill löpande se förbättringar av hus och hem, bättre lösningar för förvaring så det blir ordning och reda och ser gärna att det är lite vackert hemma. Samtidigt är hon sparsam, händig och uppfinningsrik och det är det senare som gör henne så badass. Det är nämligen inte ovanligt att hon förändrar ett helt rum, skapar en ny förvaringslösning för barnens kläder i hallen eller gör snyggt i vardagsrummet med mycket små utgifter, lite tyg, en färgburk och några loppisfynd och "tada"!! Ibland kostar det faktiskt exakt noll kronor som när vi gjorde ny förvaring i källartrappen med hyllor som vi fått och en gammal (men nu vitsprejad) hatthylla. Faktiskt så bra att det var en reel höjning av vår "levnadsstandard" här i huset och för NOLL kronor! 

Vi delar alltså vurmen för att leva billigt och enkelt...men medan jag gör det på det "veka" förnöjsamma sättet så fortsätter frun att överaska med nya projekt till mycket låg kostnad...hatten av!!

Hur är det med dig, vilket spartyp är du? 

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar