Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 mars 2017

Ni bara låtsas att vi är fattiga...

Våra barn är ju fortfarande ganska små men de växer fort och speciellt de äldsta två som fyller 9 och 7 år i år börjar bli mer uppmärksamma på vad andra har. De har någon gång kommenterat att andra har "lyxhus". De är dock fortfarande osäkra på vad det är och när vi frågat dem vad kompisarna har som de saknar så blir svaren väldigt vaga. Dem börjar också undra över om de kan ha egna telefoner och vill ha en större TV..

Tror att detta kommer sig av två saker tror jag. För det första så blir de nog mer medvetna. För det andra så  vi flyttade ifrån ett hus som var dubbelt så stort till det vi bor i idag. I det gamla huset var vi också just igenom en omgång renoveringar vilket innebar att allt var nymålat och fixat efter våra önskemål. Det "nya" huset har allt vi behöver men har generellt en äldre standard och är lite enklare även om det har allt vi behöver. 

Barn säger också så många intressanta och bra saker, en dag helt utan synlig anledning så sa den äldsta av sönerna "Ni bara låtsas att vi är fattiga" vilket var en mycket relevant reflektion och kanske definitionen av frivillig enkelhet som vär vad vi på något vis har gjort till en livstil. Jag ser på vissa sätt fram emot var denna diskussion ska leda när de blir äldre. Kommer de göra revolt mot vårt sätt att leva och försöka tjäna så mycket pengar som möjligt för att köpa prylar, stora hus och biler eller kommer de följa i våra fotspår och bli hippie kapitalister eller kommer de kanske ta helt andra vägar som vi inte ens kan fantisera om idag. 

Hur som helst intressant, och vi kommer fortsätta att låtsas vara fattiga!!

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar