Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1371
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 maj 2017

Fredagsfunderingen - Vem är du och vad vill du veta mer om?

En stor fördel med att skriva en blogg är att man får ställa frågor och interagera med läsarna och nu när familjen fri har varit på utflykt och besökt några andra poddar och bloggar etc. så tänker jag mig att kanske några nya läsare har hittat hit. 

Av den anlendingen satt jag härom morgonen och skissade på några inlägg där jag kunde sammanfatta vår filosofi kring sparsamhet, frihet och effektiv livsstilsdesign. Hur tänker vi och hur kom vi hit. Det mesta av detta har jag ju skrivit om någon gång men  det finns på lite olika ställen på bloggen och det kanske inte är helt lätt för en ny läsare att ta till sig huvudbudskapet genom att på måfå läsa inlägg om stort och smått. Några ideer jag har är att skriva om hur vår tänkta budget som fria ser ut i mer detalj, att skriva om hur vår process sett ut under de senaste 6 åren på vägen mot frihet och även hur vi tänker kring osäkerheten på börsen och att leva på ett kapital som inte är enormt stort...hur ser vi på risk...detta är bara några av många 10-tal ideer jag har för framtida inlägg. 

För att kunna göra detta på ett bra sätt de kommande veckorna skulle jag därför vilja ställa frågan till er läsare vilka ni är? Har ni läst länge eller har ni nyligen hittat hit, hur gamla är ni och vad har ni för praktiska och ekonomiska förutsättningar, hur ser era famljer ut och var bor ni? 

För egen del kanske beskrivningen skulle låta något sånthär. 

Gift 41-årig familjefar med 3 barn (8,6 och 3 år), sedan ett år tillbaka fri från behovet att förvärvsarbeta men med en önskan att utbilda och inspirera flera att se ekonomi som en frihetsskapare och möjligöra snarare än något jobbigt och begränsande. Intresserad av tid med familjen, friluftsliv, skidåkning, cykling, promenader, matlagning, läsning med mera. Vill bli bättre på att förmedla det vi lärt oss under vår frihetsresa till andra och hoppas att ni har massor av bra tips till mig om hur jag kan göra detta. 

Hur skulle du presentera dig själv, och vad skulle du önska att jag skrev mer om här på bloggen under den närmaste tiden?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (13)

Taggar