Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 januari 2017

Så få och billiga försäkringar som möjligt!

Inlägget nedan innehåller en affiliate länk. 

Det bästa sättet att spara på försäkrngar är att se till att ha så lite saker som möjligt som behöver försäkras. Färre bilar, hus, båtar minskar behovet av försäkring. För den som har en stor buffert kan man dessutom välja en högre självrisk på försäkringen det har den fördelen att man får lägre premier. Dessutom är det ofta dålig timpenning på att blanda in försäkringsbolaget i samband med småförluster...bättre då att lösa det direkt själv om cykeln blir stulen eller frysen pajar och maten blir dålig (ja jag har faktiskt hört om personer som på allvar har krävt försäkringsersättning för frysvaror som blivit dåliga). 

Av denna anledning så har vi bara tre försäkringar en villaförsäkring på huset med förhöjd självrisk (10 000 kr) och så trafikförsäkring på bilarna. Försäkringsbördan minskar snart eftersom den ena bilen ska säljas inom en snar framtid och då är vi nere på två. 

Från och med i år är alltså vår sammantagna försäkringskostnad under 7 000 kr vilket minskar möjligheten att förhandla bättre priser. Dock så brukar jag ta mig en titt vid varje förnyelse om det går att göra något. De senaste åren har vårt försäkringsbolag (Norska Gjensidige där vi också är aktieägare) alltid visat sig vara billigast men i år finns det en ny utmanare nämligen ICA Försäkringar och döm av min förvåning när bilförsäkringen faktiskt var 10% billigare hos dem inga jättepengar men väl värt 30 minuter.

Så nu blir det byte till dem....för bilen..får se hur det blir med huset senare i år? En intressant sak som kanske är på gång i försäkringsbranchen är att ICA garanterar att de inte höjer försäkringspremierna under 5 år om du är skadefri något som annars är fördjävligt när man hittar ett bra pris och sedan bara efter ett år så höjer försäkringsbolaget kraftigt (samma gäller elbolag och förhandlade bankräntor i hög utsträckning). 

Jag kan ju inte garantera att ICA Försäkring är billigare för dig också men vill du kolla använd gärna denna affiliate länk så får jag ett litet stöd till vidare aktivitet här på bloggen och med andra projekt. 

Hur gör du med försäkringar? Vad är din årskostnad och vad gör du för att minska den? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar