Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1411
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
16 september 2016

Fredagsfunderingen - Varför tittar vi hellre på kartan än på verkligheten?

Något som slagit mig mycket mer nu sedan jag blev fri är hur svävande det här med årstider är och hur inrutade vi blir av semester, terminer etc. Helt plötsligt i mitten av augusti så står det om skolstart och höstmode i tidningen och alla tror att sommaren är slut. Ingen sitter ute, använder inte längre kortbyxor, går och badar eller liknande trots att sommarens temeperaturer dröjer sig kvar...i år undrar jag om inte till och med det varit finare väder i september än i början av augusti (när det fortfarande enligt kalendern var sommar).

Detta är lite samma syndrom som när många litar mer på bäst före datumet på mjölken än på näsan och munnen som kan säga om produkten är bra eller dålig. När jag var i militären så brukade man säga att "om inte kartan stämmer med verkligeheten så är det kartan som är rätt". Detta sades med ett mått av ironi men frågan är om vi inte lite till mans beter oss just efter denna devis. Om kalendern säger att det är höst...så är det det och om bäst för datumen säger att mjölken är dålig så är den det. Oavsätt om verkligheten ger oss tecken på något helt annat. 

Det finns så mycket värde och glädje att vinna på att glömma kartan, kalendern och datumstämpeln och faktiskt kolla ut...är det varmt så ta ett dopp även om kalendern säger att du inte borde!! 

Allt detta vet vi ju egentligen så varför gör vi det inte?

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar