Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 november 2016

Lendify - när en låntagare inte betalar...?

Jag har ett samarbete med Lendify, jag investerar dock egna riktiga pengar hos dem och är helt oberoende i relation till den feedback som jag ger gällande tjänsten.

Mitt Lendify experiment fortsätter och så sent som förra veckan så fick jag möjlighet att investera i lite nya lån då några återbetalningar kom in på kontot samtidigt som ett lån återbetalades i sin helhet. Jag har ju valt att investera manuellt och i ett mindre antal lån eftersom jag vill kunna följa vad som händer med lånen och därmed få större förståelse för hur dessa lån fungerar. 

Hittills tycker jag att det varit riktigt intressant. Av de 6 lån som jag började med så har nu 4 betalat enligt plan. 1 lån har betalats tillbaka i sin helhet och en låntagare var över en vecka försenad med sin första betalning men nu har även den kommit. 

Enligt Lendify´s egen statistik är det relativt vanligt att den första betalaningen är försenad då den nya låntagaren inte fått in detta i sina rutiner. Lendify skickar efter 5 dagar ut påminnelse via mail/SMS och brev. Detta är en process som förtsätter kontinueligt så länge betalning uteblir och är vad man kallar "förinkassoprocess". Om betalningen blir mer än 4 månader försenad påbörjas en verklig inkasso med hjälp av bolaget Lindorf.

Denna process och mycket annat beskrevs också på det event som Lendify höll i Stockholm den 25/10. För er som inte var där eller följde live så finns det här.

Jag hade i och för sig gärna sett att denna betalning hade kommit i tid, men som experiment räknat så ökar ju nu "kvaliten" kan jag tycka. Nu fick jag istället se i realtid hur processen fungerar och med 8 dagars försening som kom pengarna in på kontot. Lite som att börja handla med aktier så blir det inte verkligt förrän man har riktiga pengar investerade. 

Mina återinvesteringar är ännu inte genomförda men när de har gått igenom så återkommer jag med hur den nya låneportföljen ser ut. Om du är intresserad av Lendify så gå in och starta ett konto idag. Du kan börja med så lite som några hudralappar om du bara vill testa och du kan logga in och skapa konto med hjälp av BankID på några minuter.  

Har du använt dig av Lendify som långivare eller låntagare? Vad tycker du?  

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar