Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 februari 2017

Månadsuppföljning - Ett OSLAGBART sparrekord?!!

Januari har varit en mycket bra sparmånad för oss. Vi har aktivt jobbat med vår sparutmaning Super Spar Spurt...om du undrar vad det är och varför vi gör det så finner du mer info här.  Samtidigt som vi haft aldrig tidigare skådade inkomster (mer om det nedan). 

Genom att hålla hårt i pengarna så slutade januaris utgifter på totalt 15 600 kr. Detta trots att januari är en relativt dyr månad med hög elförbrukning inköp av ved och att vi köpte färg för att måla om ett källarrum för cirka 3000 kr. Vi fick också något överaskande en höjning av maxtaxan för barnomsorg som ökade kostnaderna med några hundra. 

I de kategorier som vi kan påverka direkt lyckades vi dock väldigt bra. Till barnen har vi bara köpt saker (kläder, sport, godis mm) för totalt 210 kr det betyder inte att vi haft det tråkigt men när man redan har skridskor och skidor så kostar inte vinteraktiviteterna så mycket. För vår egen del så lyckades vi hålla ner kostnaderna till runt 800 kr per person för diverse småutgifter. Vi lyckades också sänka vår matkostnad till 2900 kr mot den normala budgeten på 3 500 vilket jag är mycket nöjd med för vi har ätit superbra den här månaden...win-win!  Genom god planering så handlade jag faktiskt ingenting (mat eller annat) hela den sista veckan. Detta trots att helgen något oplanerat innebar flera middagsgäster två dagar i rad. 

(Måltiden på bild nedan kostande tillexempel mindre än 10 kr per portion) 

Med relativt höga utgifter för huset, och en del egna småutgifter så är detta dock inte den mest sparsamma månaden någonsin.

Det vad istället inkomsterna gjorde januariutfallet till ett svårslaget spar rekord genom att jag fick mitt avgångsvederlag från den tidigare arbetsgivaren. Det betydde att det trillade in 240 000 kr på mitt konto och kombinerat med fruns lön en återbetalad källskatt och hyresinkomsten från vårt gårdshus så summerade våra inkomster till 272 000 kr vilket inte är hur det brukar se ut en vanlig månad för oss...Detta ger en sparandegrad på över 94% och kombinarat med pensionsavsättningar så drar detta upp vår totala sparandegrad till rundat 95% och det totala sparandet till cirka 269 000 kr. Detta blir ett svårslaget sparrekord även om vi ett par månader till räknar med hyfsade inkomster då jag även kommer få några månaders ersättning från Trygghetsrådet (starta eget ersättning). Sammantaget tror jag nu på en genomsnittlig sparandegrad på 80% för första halvåret och resten av Super Spar Spurten

Hur var januari för er? Några nya rekord eller besvikelser? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar