Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 april 2016

Bara för att vi delar vissa värderingar så är vi kanske inte är överens om allt?!

Tycker det är intressant att läsa kommentarer på bloggar speciellt därför att diskussionen ofta drar iväg i en riktning som egentligen har mycket litet att göra med själva blogginlägget att göra...brukar inte läsa så mycket kommentarer i andra medier men tror att det troligen är samma där. 

Ett exempel är mitt inlägg förra veckan som jag kallade "Ännu en helt vanlig sparsam dag?" Där jag hade tänkt att ge lite praktiska exempel på hur sparsamheten är integrerad i våra liv och kanske möjlighen få lite mothugg når någon tyckte att vi var slösaktiga som faktiskt har två bilar eller överdrivet snåla när vi köper nästan allt vårt kött på "kort datum" Istället började den långa debatten i kommentarsfältet att handla om hur många timmar det var rimligt för oss att ha barnen på förskolan och fritids. Vi fick också en fråga om vi lät barnen titta på TV...vilket vi gör..kanske lite för mycket...

Har sett liknande debatter blossa upp när till exempel bloggaren miljonärinnan30 ger spartips men där kommentarerna istället handlar om hållbarheten i att fläskkött kostar 39 kronor kilot. Troligen eftersom många som läser hans blobb är konsumtionskritiska och kopplar detta till hållbarhet.

Eller hos bloggerskan Jonna Jinton som bloggar om landsbyggden skrev ett inlägg som var starkt kritiskt mot vindkraft något som vissa av hennes läsare som också är miljövänner och boende på landsbyggden ser som en möjlighet snarare än något negativt.

På andra bloggar har det varit någon som är mycket sparsam men har en sportbil eller någon som bloggar om hållbarhet men samtidigt äter kött.

Oavsett så tror jag att det handlar om att vi tillskriver personer som vi håller med på ett område inställningar som vi kanske inte delar. Till exempel "den här personen cyklar till jobbet precis som jag alltså är vi säkert båda miljömedvetna"...det kan dock visa sig att den andre cyklar helt och hållet av ekonomiska eller hälsomässiga skäl och är en riktig "miljöbov" på andra områden vilket chockar oss när vi får reda på det. 

Vad gäller den här bloggen så handlar den om sparsamhet och att använda våra gemensamma naturresurser effektivt genom att begränsa det vi konsumerar och använda det vi ändå har länge och väl..kort sagt leva lite mindre löjligt inneffektivt än alla andra inom den svenska välavlänade medel- och arbetarklassen. Många som lockas hit delar just denna värdering och tror därför att vi tänker lika på andra områden varför de får en chock när jag säger att våra barn är på förskolan vad andra uppfattar som ganska långa dagar eller när det visar sig att jag låter barnen säcka framför TV'n när de kommer hem efter förskolan (om de vill och efter att de gjort sina respektive sysslor).

Vad är era reflektionr kring detta? Har ni sett den här tendensen i bloggar eller andra kommentarsfält?  

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar