Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 december 2016

Det är skillnad på slösande...och SLÖSANDE!

Förra helgen gjorde vi något som händer väldig sällan i vår familj nämligen vi åkte till ett lekland. Barnen hade givit detta i present till sina kusiner för snart ett år sedan så vi hämtade de två kusinerna och tog med våra egna tre barn och åkte till leklandet. Detta är inte ett ställe jag uppskattar så mycket men om barnen får göra det nån gång ibland så blir de ganska nöjda. 

Slösande ja men det finns ändå sätt att göra detta till en mindre slösaktig och samtidigt mindre stressig tillställning. Om man ändå ska gå dit så gäller det ju att barnen är på topp och verkligen kan utnyttja alla lekgrejer. Därför hade vi laddat upp med mackor och frukt i bilen på vägen dit. Vi hade kollat priserna i förväg och viste att det fanns ett så kallat "5 kort" vilket gjorde att vi kunde gå in alla 5 barn för priset av 4. 

Väl där så visste vi att barnen vanligen äter rätt dåligt men att de blir för hungriga för att leka i timmar. Därför köpte vi 3 portioner nuggets med pommes som barnen fick dela på. De åt så klart ändå inte upp...så vi fick ta det som blev över och vi blev också mätta. (Hade vi köpt en portion var hade det kostat minst dubbett så mycket..med den enda effekten att det hade blivit en massa mat över).

De sålde Kaffe på stället för 25 kronor koppen...jag var väldigt sugen men efter att ha sett att det var "vanligt fulkaffe" så avstod vi från det också. Jag kan då och då betala ganska dyrt för kaffe men då ska det vara värt det i form av bra kvalitet och/eller en kafe´ miljö som motiverar priset. Här var det dåligt kaffe i en rätt tråkigt miljö (kombination av snabbmatsrestaurang, gympasal och lekplats).

Billigast hade det självklart varit att stanna hemma men nu fick vi hela glädjen för barnen till 60% av priset om vi slentrianmässigt bara kört på...vilket man ändå måste säga är bra. Nu väntar vi (minst) ett år igen innan vi besöker ett lekland. Detta kan appliceras på mycket, att oftast avstå och de få gånger man gör något så gör man det ordentligt men välplanerat. 

Har ni varit på lekland med barnen? Vad tycker ni? Tänker ni sparadkrona även där eller är det "all in" som gäller? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar