Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1412
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 april 2016

Använd hälften så mycket toalettpapper och rädda världen!

En positiv bieffekt av ett sparsamt och effektivt liv är att du i de allra flesta fall även gör vår gemensamma natur en tjänst. Om du endast kör bilen när det verkligen behövs, tar precis rätt mängd diskmedel och inte använder för mycket toapapper så kan du med en bibehållen livsstil troligen halvera ditt miljömässiga fotavtryck om du idag lever ett vanligt medelklassliv. 

Varannan bilresa är onödig då det hade gått och samåka, planera bättre eller helt avstå. De flesta använder på tok för mycket toalettpapper för att göra sig rena, man slösar med dushtvålen och diskmedlet med mera. Allt detta gör att man under en livstid kommer lägga dubbelt så mycket pengar på bränsle, toalettpapper, diskmedel och tvål vilka alla är produkter med en stor miljöpåverkan under sin livscykel och vilka också kommer till en kostnad. 

Vi bör alla fundera på hur vårt liv påverkar planeten och i fallen ovan så kan du spara på sånt som ger absolut noll i ökad livskvalitet och effekten blir direkt synlig i både plånbok och miljöpåverkan = vinst på alla håll. Så nästa gång du funderar på att sätta dig i bilen fundera "är denna resa verkligen nödvändig", nästa gång du går på toaletten fundera över om det går att minska mängden papper? Häll över diskmedel och duschtvål/schampo i en pumpflaska så att du kan dosera lagom mycket och bryt disktabletterna i diskmaskinen på hälften (många gåner blir det till och med bättre - det är nämligen vanligare att disken inte blir ren på grund av för mycket diskmedel än för lite).

Vill också tillägga att detta gäller även om man inte är hemma, det finns ingen anledning att bidra till slöseri genom att ta dubbelt så många servetter som man behöver på restaurang eller överdrivet mycket tvål på arbetsgivarens toalett. Att förbruka våra gemensamma resurser på ett oaktsamt sätt är onödigt oavsett vem det är som står för den ekonomiska notan. 

Vilka andra områden och exempel kan du komma på där man enkelt kan spara 50% eller mer utan att tappa något i livskvalitet och dessutom bidra till en bättre miljö?  

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar