Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 februari

Lendify - efter 16 månader hur går det egentligen?

Ny på bloggen? Börja läsa här! 

Inlägget nedan innehåller information om Lendify, ett bolag som jag har  ett marknadsföringssamarbete med.

Idag blir det en kort uppdatering om hur våra lån hos Lendify har utvecklats. Vi har för närvarande cirka 50 lån i ett autoinvestkonto med ett värde på drygt 51 000 varav 50 000 är vår ursprungliga investering och drygt 1000 kr är erhållen ränta. Vi har även ett manuellt konto som vi haft mycket längre och där har vi ursprungligen satt in 99 000 och värdet är nu 104 000. På det stora hela så betalar låntagarna i tid men vi har cirka 150 kr i ränta och amortering som är försenat mer än en månad. I ett tidigare inlägg berättade jag vad som händer när en låntagare inte betalar

När vi började investera hos Lendify så gjorde vi det i ett manuellt konto då vi såg det som ett experiment och jag känner att man lär sig och förstår en platform bättre när man jobbar med den snarare än att man teoretiskt läser på hur det fungarer. Skulle dock rekomendera att de flesta väljer autoinvest då man i det fallet inte behöver logga in och hitta nya lån utan detta sköts automatiskt. Man får också en automatisk riskspridning. För närvarande funderar jag på att överföra ytterligare lite pengar och i så fall blir det troligen till autoinvest kontot. 

 

 

Ovan ser ni fördelningen mellan olika riskklasser och löptider. I vårt autoinvestkonto är den genomsnittliga löptiden cirka 100 månader (8 år) och på det manuella kontot är det cirka 50 månader. Här har vi även testat att köpa lån på andrahandsmarkanden vilket är en möjlighet som jag verkligen uppskattar då det ger ett högre utbud av lån. Läs mer om det i detta inlägg

I detta sammahang vill jag passa på att påpeka att en investering hos Lendify är förknippad med risk så som alla investeringar och att detta bara är en del (ca 6%) av vår totala portfölj som består av i huvudsak aktier men också kontanter på vanligt sparkonto. 

Har du testat Lendify ännu? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar